Ямбол с първа победа в този сезон

45388050_1951587058258827_2204575385545342976_nЯмбол отбеляза първа победа в първенството този сезон. Това стана в петия кръг, у дома, на 3 ноември, срещу отбора на Черно море-Тича с краен резултат 90:79.

Гостите от Варна започнаха ударно срещата и успяха да поведат с 14:1. След като на терена излезе Никола Джурич за отбора на Ямбол, играта на нашите се подобри, но не успяхме да наваксаме големи пасив.

Втората част започна по-добре за Ямбол, като след няколко добри изяви на Ивко Ивков още в началото и забивка на Огъстин Окосун разликата беше стопена до 1 точка (34:35). Въпреки това варненци се оттеглиха на почивката с преднина от 2 точки (50:48).

След почивката момчетата на Иван Чолаков излязоха преобразени. Те диктуваха темпото и завършиха частта с преднина от 10 точки (69:59). Варненци продължаваха с опитите да се върнат в срещата, третата част завърши с разлика от само 5 точки за Ямбол (64:69). След това „моряците“ загубиха ритъм и тимът на Ямбол успя да се откъсне със 17 точки (81:64), за да се стигне до финалния резултат 90:79.

За Ямбол Айзея Уилямс завърши с 26 точки, а по 13 добавиха Никола Джурич и Огъстин Окосун, Дарин Иванов приключи с 10 точки.

За Черно море Тича Георги Боянов се отличи с дабъл-дабъл – 23 точки, 18 добави Цветомир Куртев, а 14 – Мартин Коцев.

Ето какви бяха и отзивите след мача:

Иван Чолаков, старши треньор  на Ямбол:

“Общо взето не съм доволен от моя отбор. Не съм си представял, че ще изглеждаме по този начин. Надявам се по-нататък да стоим по-добре и в нападение, и в защита.”

Дарин Иванов, Ямбол :

“Отборът на Варна е съставен от млади и талантливи момчета. Началото беше трудно за нас, неочаквано ни надскочиха в първото полувреме. След направените анализи на почивката, успяхме да се върнем в мача и да победим, което беше важно за нас. Надявам се да продължим оттук нататък да играем добре и да се развиваме. Радвам се, че съм в Ямбол и съм благодарен на Иван Чолаков за това. В отбора ни се дава шанс на млади играчи, на български играчи. Искам да благодаря и на ямболската публика, която ни помогна да се върнем в мача.”

Галин Стоянов – Патрик, старши треньор на Черно море:

”Мачът започна добре за нас, но няма как да се надяваме на победа, при условие, че имаме шест асистенции и 22 грешки . Отборът на Ямбол няма отбелязана тройка в първата част, във втората вкарва пет от шест, а ние продължаваме да не излизаме достатъчн агресивно срещу хора, които явно могат да вкрават. Стъпка по стъпка, отборът на Ямбол взе инициативата,докато ние смятахме, че мачът ще продължава нормално и спокойно за нас, че ще запазим разликата. Естествено това няма как да се случи в модерния баскетбол.Водим се за млад отбор, а в един момент се оказва, че по-опитните бягат повече от младите. Логично е, когато нямаш опит, да бягаш повече, да пазиш повече, да скачаш повече – трябва да компенсираш с нещо. Индивидуалната отговорност не се осъзнава достатъчно.

Веселин Георгиев, капитан на Черно море Тича:

”Колкото и нескромно да звучи, мисля, че спокойно можехме да победим в този мач, особено след доброто начало. Но сме много назад тактически: не изпълняваме конкретните тактическите планове, които са зададени от треньора, както през седмицата, така и по време на мача. Това ни изигра лоша шега. Смятам, че изгубихме мача поради липса на тактическа дисциплина. Не можем да прехвърляме винаги вината върху младите и да се оправдаваме с младостта на отбора. Ако се замислим, по-голямата част от мача се изнася от по-опитни играчи. Трябва да имаме тактическа дисциплина, иначе нещата няма да се получат. Надявам се да си извадим поуки и в следващите мачове да играем по-добре.”

Следващата среща на отбора на Ямбол е като гост с Балкан-Ботевград на 10 ноември.

 

About the Author :

Leave a reply