Ямбол с първа победа в резултатен и драматичен мач

Ямбол отбеляза първата си победа за сезона в Националната баскетболна лига, след се наложиха драматично над Спартак Плевен като домакин в зала „Диана“ с 99:97. Успехът на отбора дойде с кош на Александър Матушев, отбелязан  в последните секунди.

Ямболци изоставаха сериозно до почивката след силна втора четвърт на съперника си. Мачът се оказа доста равностоен през цялото време, премина през многобройни обрати.

За отбора на Ямбол Александър Матушев отбеляза общо 22 точки и 6 борби, 15 плюс 8 добави Петър Вукович, а с 13 плюс 6 се включи Шакил Калхун.

За Спартак петимата титуляри завършиха с двуцифрен актив и изиграха общо 186 от 200 минути на отбора. 23 точки и 6 борби имаше Николай Маринов, а по 19 отбелязаха Димитър Маринчешки (7 борби) и Николай Титков.

И двата отбора са с актив 1-4 до момента. В  следващия кръг ямболии гостуват на Черноморец.

Ето и коментарите след края на мача:

Иван Чолаков, старши-треньор на Ямбол:

“Тежък мач от психологична гледна точка. До този момент имахме четири загуби и ни предстоеше домакински мач с един опитен отбор, какъвто е Спартак Плевен. Беше ни много трудно. Когато се натрупат загуби, губиш вяра в себе си. Затова за нас беше важно да спечелим мача, за да си върнат състезателите самоувереността. Мисля, че момчетата имат много повече качества от показаните досега, но трябва и самочувствие. Надявам се в следващите мачове да покажем още по-добра игра. Все пак си вкарахме почти по 100 точки. Мисля, че за публиката това беше един зрелищен мач и се надявам хората в залата да са останали доволни, защото в крайна сметка  ние играем за тях.”

Александър Матушев, Ямбол:

“Мисля, че играхме доста по-здраво в сравнение с предишните ни мачове: агресивно в защита, в нападение разчитахме на пасове, вървеше ни топката. И победихме с кош в последната минута. Така се случиха нещата. За мен тази ситуация беше като всяка друга атака – получавам топката, играя и каквото стане, това е.”

Александър Дяковски, старши-треньор на Спартак Плевен:

  “Честита победа на Ямбол! Със сигурност това беше един хубав за публиката мач. Разбира се, ние сме разочаровани, много искахме да победим днес. За съжаление, не ни се получи. Слабата ни трета четвърт беше за мен моментът, в който се промениха нещата. После отборът на домакините ни поведе със шест-седем точки, но въпреки предимството на Ямбол и това, че останахме без някои  играчи, момчетата успяха да се върнат и накрая имахме шут за победа. Но това е баскетболът: днес влиза, утре – не.”

Димитър Маринчешки, Спартак Плевен:

 “Определено това е неприятна загуба за нас. Имахме комфортна преднина в първото полувреме. Играхме добре, но след почивката някои основни за нашия отбор фигури напуснаха терена за лични нарушения и това може би оказа влияние. В крайна сметка не съумяхме да спечелим мача.”

 

About the Author :

1 Comment to “Ямбол с първа победа в резултатен и драматичен мач”
  • ТУНДЖАНЕЦ
    November 4, 2019 - Reply

    Защо нашите не казаха ,че и ние останахме с два основни играча по-малко. Също,че съдиите свиреха срещу ЯМБОЛ и не ощетиха много. Те съдиите винаги свирят срещу нас. Иначе ,браво за победата. САМО ЯМБОЛ!!!!!!!

Leave a reply