„Ямбол” с по-подредена игра във втория мач срещу Варна

???????????????????????????????Баскетболистите на „Ямбол” набират темпо след като надиграха „Черно море” и във втория контролен мач, този път с 81:80. Нашите показаха много по-подредена игра в сравнение с първата среща, която се състоя също зала „Диана”.

Тогава момчетата на Радионов пак постигнаха успех, но имаше епизоди, които фрапираха публиката  с неумението да се излезе от малко по-сложни ситуации. На няколко пъти „Ямбол” така се оплете в атака, че не стигна до никакво завършване на нападенията си, имаше и проблеми в моментите, в които Варна налагаше преса.

При втората контрола това бе изчистено, жълто-сините показаха бързи атаки и добри взаимодействия. Макар и само след две контроли, хърватинът Тони Бърнас не остави съмнение, че е точният играч за позиция номер 3. Много добре се изяви и белокожият американски плеймейкър Тайлър Лейсър, въпреки че той имаше само една-две тренировки с отбора, преди да влезе в контролни мачове.

Има обаче дисбаланс в състава ни – твърде много гардове, а малко истински крила. Иван Тенев играе с прекалено много брак, украинецът Виталий Телчагов във втория двубой бе опитан и като леко крило, но не се вижда смисълът от неговия престой в зала „Диана”. От „старата гвардия” силно игра Стоян Петков, капитанът Говедаров сякаш има нужда от още време, а изявите на центъра Маршавелски са обезпокоителни.

211-сантиметровият национал много бързо натрупа фалове и в двете контроли, а и ефективността му бе малка, особено предвид факта, че цяло лято той бе в тима на България и би трябвало да е натрениран. И да установи хегемония на „втория етаж”.

Тъмнокожият гард Картър не стъпи на терена и във втората контролна среща с „моряците”. Визитката му предполага класа, но ако контузията  му е хронична, няма логика да стои в Ямбол.

Тайлър Лейсър наистина се представи добре, ала как ще изглежда по време на първенството, е трудно да се прецени. Тогава и „Черно море”, и другите клубове с финансови възможности ще имат различна игра.

Съперникът от Варна не впечатли с нищо. Ако това е селекцията му, той надали ще има важна роля в шампионата на Лигата. Според мен треньорският щаб ще повика някои нови чуждестранни баскетболисти. Миналия сезон черноморци завършиха с бронзови медали и едва ли сега ще се примирят да не гонят призово класиране.

About the Author :