„Ямбол” с победи над „Левски” и „Берое”

Basket_YambolБаскетболистите на „Ямбол” надделяха в контролите над „Левски”, а след това и над „Берое” , и трупат мачове, както и самочувствие, преди старта на новия шампионат.
Във вторник нашите състезатели започнаха участието си в силния турнир в Стара Загора, където освен домакините, участват още „Лукойл-Академик” и „Рилски спортист”. Момчетата на треньора Юлиян Радионов тръгнаха с успех над отбора на „Берое” с разлика от 1 точка – 85:86, като отново страхотна игра дава новият ни плеймейкър Тейлър Лейсър. Белокожият американец, както и в срещата с „Левски” преди няколко дни, е над всички в мача и завършва с актив от 28 точки, 8 асистенции и 6 борби, което му отрежда респектиращия коефициент на полезно действие от 34 пункта. Гардът, който се яви на пожар в зала „Диана”, заради травма на най-напред взетия черен американец Картър, броени дни преди срещата с беройци, пак бе номер , както в контролата срещу шампиона „Левски”, когато наниза 26 точки и даде цели 10 асистенции.
И над играчите на Тити Папазов „Ямбол” надделя с 1 точка – 82:83, но не бива да се бърза с изводите, че тимът ни е напълно готов за битките в първенството. За „сините” не играха основни баскетболисти като Николай Върбанов и Христо Захариев, а „Берое” тръгна късно с подготовката си и тримата му американци са съвсем пресни.
В зала „Диана” се очаква и ново попълнение – това ще бъде чернокож американски център, каза пред вестника ни президентът на ямболския клуб Валентин Ревански. Маршавелски, другият ни център, играе силно в контролите, но нужда от още един ръстов състезател безспорно има. Срещу „Левски” в стартовия тим започна новият Милен Костов като атакуващ гард , но тогава капитанът Говедаров имаше травма. Срещу „Берое” Костов, възпитаник на „Тигър”, подвизавал се няколко години в САЩ, също тръгна като стартов играч и имаше много игрово време. Ясно е, че той остава в „Ямбол”, дано обаче при Говедаров няма сериозни проблеми с травми, тъй като той е голяма марка.
Турнирът в Стара Загора, на който участват още вицешампионите от „Лукойл-Академик” и имащия и това лято солидна селекция „Рилски спортист”, е генералната репетиция за „жълто-сините” преди първия мач в първенството на 11 този месец.
Според мен имаме нужда от още едно крило, но треньорът Радионов би трябвало да си е направил точно сметките, щом досега не привлече втори играч на позиция 3 и 4.
„Ямбол” е с бюджет от 400 000 лева, грандовете са доста над тази сума, но другите съперници са определено под нашите възможности.
А и не винаги парите определят класирането, така че се очаква интересен шампионат.

Борислав Ненов

About the Author :