Ямбол със заслужена победа срещу Рилски спортист

47686731_2001106386640227_7470001086221254656_nЯмбол извоюва втората си победа за сезона на НБЛ срещу отбора на Рилски спортист с резултат 92:88 на връх студентския празник – в събота, 8 декември 2018 г., в зала “Диана”. Така нашите прекъснаха серията от три поредни загуби, а мнозина определиха резултата като сензационен, тъй като съперникът е един от фаворитите на първенството.

Нашите за пореден път доказаха, че друго си е да играеш у дома, а зала “Диана” е място трудно за съперниците –  те записаха 42 % успеваемост в стрелбата за три точки срещу 20 % за самоковци.

Ямбол започна мача силно, взе преднина и водеше през по-голямата част от срещата. На моменти авансът им достигаше до 10 точки.

В края на първата четвърт самоковци успяха да наваксат и резултатът бе 22:22. По-нататък отборите си разменяха водачите и в края на полувремето Рилски спортист напусна терена с точка преднина – 48:49.

В третата четвърт нито един от двата отбора не успя да вземе надмощие. Решаващото премерване на силите стана в последната част. Ямбол взе преднина още в началото, игра стабилно поведе с 10 точки. Нашите водеха до края на мача и го спечели абсолютно заслужено.

Най-резултатни за победата с по 18 точки бяха Айзия Уилямс и Огъстин Окосун. Окосун имаше 8 борби. Ценен беше приносът на Стоян Петков (7 борби) и Дарин Иванов (5 борби), добавили по 15 точки, а капитанът Станислав Говедаров – 11 точки.

За самоковци капитанът Йордан Бозов отбеляза 19 точки, Антъни Гуджино се представи силно и завърши с дабъл-дабъл – 15 точки и 15 борби, а димитър Маринчевски се точете с 11 точки.

Ето и отзивите след мача:

Иван Чолаков, старши треньор Ямбол: „Добър в спортно-техническо ниво мач и за двата отбора. Имахме по-добрия шанс да вкараме и да излезем победители. Положихме доста труд, знаехме, че няма да ни е лесно да ги надиграем и в защита и в нападение. Шансът беше на наша страна и победихме.“

Станислав Говедаров, капитан на Ямбол: „Тежък мач, в който задължително трябваше да победим с оглед на показаната игра в последните срещи. Използвахме в наша полза и кадровите проблеми на Рилски спортист. Смятам, че максимално се възползвахме от грешките на противника, показахме дух и желание и заслужено се поздравихме с победата.“

Людмил Хаджисотиров, старши треньор на Рилски спортист:  „Допуснахме прекалено много точки в защита още първото полувреме. В тази зала, когато позволиш на Ямбол да се разиграят и да вкарват, набират сили, надскачат себе си и побеждават. Очевидно ние в момента имаме проблем със състава и играчите. Бяхме с осем човека в този мач, не ни се беше случвало досега такова нещо, попречи на агресията в защита, а в същото време натовари високите играчи с фалове. Това ни създаде проблем, играхме по-меко и се разбърка цялата ротация. Отделно, за разлика от Ямбол, които ни вкараха 11 тройки, ние имахме слаб процент от трите точки.“

Димитър Маринчешки, играч на Рилски спортист: „Тежка загуба за нашия отбор. Позволихме на Ямбол да играят тяхната игра и да спечелят. Слаба защита, при която допуснахме 92 точки, изпуснахме и немалко фалове.“

About the Author :

Leave a reply