„Ямбол” стартира в първенството на 22 октомври

баскет ямбол 2Баскетболният мъжки тим на „Ямбол” ще стартира в първенството на елитната група от втория кръг, който е на 22 октомври. Съперник на нашите ще бъде отборът на плевенския „Спартак”, който ще гостува в зала „Диана”. Воденият от младия треньор Александър Дяковски състав на северняците  ни би с разлика от 22 точки по време на турнира за Купата на Ботевград миналата седмица, така че капитанът Говедаров и съотборниците имат да си връщат.

В първенството на Лигата участват девет отбора, затова във всеки кръг един ще се наложи да почива. От миналия сезон продължават всички клубове, с изключение на бургаския „Черноморец”, който се записа за участие в „А” група.

Има промяна в името на един от клубовете, варненският „Черно море” , където вече водеща фигура е бившето крило на „моряците” Борис Стоянов, няма да има Порт зад името си, а Тича, както се е казвал преди 9 септември 1944 г. футболният тим на Варна.

Баскетболният клуб  и Порт Варна обаче вчера се договориха за спонсорство, макар и в по-малки размери от предходни сезони, има и други фирми, подпомагащи отбора, така че „моряците” ще вържат бюджета.

„Ямбол” досега претърпя три загуби от три мача в предсезонната  подготовка – от „Берое” , „Балкан” и Спартак”. За привличане на чужденци не се говори в щаба на нашите, и най-вероятно този сезон тимът ще е съставен изцяло от български баскетболисти.

About the Author :

Leave a reply