“Ямбол” срещу „Крайова” и „Балкан”

DSC02158a1Баскетболистите на „Ямбол” ще сверят часовниците си на приятелски турнир през септември. Домакин на състезанието е Ботевград, нашите тръгват на 21 септември с мач срещу румънския клуб „Крайова”. Ден по-късно възпитаниците на старши треньора Юлиян Радионов играят срещу „зелените” от „Балкан”.

Контролата ще свърши вероятно чудесна работа и за старши треньора, и за Иван Чолаков, който през новия сезон ще бъде плътно до отбора. В Ботевград те ще разберат дали отборът става отбор и какво още трябва да се пипа в играта му.

„Крайова” е един от силните клубове в Румъния, запознати твърдят, че бюджетът му е над 1 милион евро. В първенството на северната ни съседка действително има няколко клуба, разполагащи с много пари, а допълнителен тласък дава и фактът, че Румъния се класира за европейското първенство.

Домакините на турнира, „Балкан”, са запазена марка в нашия баскетбол, те отново направиха богата селекция, така че контролите ще дадат представа как се движи „Ямбол” по трасето, преди началото на новия сезон.

About the Author :