Ямбол спечели втора победа в Националната баскетболна лига

Баскетболистите на Ямбол спечелиха втора победа в Националната баскетболна лига и първи мач като гост, надигравайки Берое със 75 на 64.

Домакините поведоха в първата четвърт на мача със 17 на 11, но загубиха втората с 16 на 23 и позволиха пълен обрат през второто полувреме – 14:16 и 17 на 25. Една от основните причини за поражението на Берое бяха грешките – 21 срещу само 10 за гостите. Ямбол беше и по-комбинативният тим на терена – с 20 асистенции срещу 14 за домакините.

Иван Лилов беше над всички за победителите с 24 точки, с 16 точки и 9 борби е Ерик МакГил, а 10 точки добави капитанът Стоян Петков.

“Доволен съм от представянето на момчетата. Очевидно загубата от тима на Пловдив даде отражение в днешната среща. Проведохме по различен начин двубоя с Берое. Нашият отбор бе много агресивен. Направихме всичко възможно да се противопоставим качествения тим на старозагорци. Щастлив съм, че успяхме. Предизвикахме домакините да направят 21 грешки, което е красноречиво за нашето представяне. За първи път ние като отбор бяхме по-концентрирани и направихме само 10 грешки. Това ме радва, тъй като до момента това беше нашата голяма слабост. Днес нещата просто ни се получиха”, каза Дечев.
“Факт е, че не видяхме кой знае колко висока успеваемост от двата отбора, но имаше битка. Искам отборът ми да бъде агресивен и да играе максимално твърдо срещу всички. Лошото е, че нямам възможност за голяма ротация”, добави Тони Дечев.

“Победихме в този двубой, тъй като играхме много по-добре в защита от тях. Ограничихме Берое до 64 точки, което е страхотно постижение за нас. Целият отбор желаеше тази победа. Берое ни превъзхождаше със своите попълнения, но Ямбол винаги се слави с това, че играе до самия край и не се предава. Целта пред отбора е да показва наистина красива игра и максимално раздаване”, сподели баскетболистът на Ямбол Иван Лилов.

След тази среща Ямбол заема осмо място в класирането с пет мача – две победи и ти загуби.

Снимките са от Фейсбук страницата на БК “Берое”

About the Author :