„Ямбол” слезе от сцената безславно

DSC00846aИзключително лош край на сезона направиха баскетболистите на „Ямбол” тази вечер, 2 май. И във втория мач от четвъртфиналните плейофи срещу „Черно море”, този път в зала „Диана”, нашият тим разочарова и отново падна с голяма разлика – 66:81.

Двубоят вървеше равностойно до почивката, с честа смяна на водачеството, третата четвърт също даваше надежди, че момчетата на Юли Радионов могат да постигнат победа и да пратят серията в трети мач.

В последните 10 минути обаче „Ямбол” игра изключително слабо и още в 33-та минута гостите от Варна дръпнаха с 12 точки, след елементарни грешки на нашия тим и липса на комбинативност.

В редиците на „жълто-сините” настъпи пълен хаос, дори изключително опитен баскетболист като капитанът Говедаров се дезориентира като плеймейкър, а „Черно море”, макар и без да блести, се възползва от потъването на домакините.

На практика сезонът за „Ямбол” завърши печално още в 35-та минута, когато изоставането стана 14 точки. Само Милян Пупович от легионерите на „Черно море” демонстрира класа, така че фиаското на нашия състав не дойде от многото чуждестранни състезатели в „Черно море”.

За разлика от „Ямбол”, противникът обаче знаеше какво точно прави на терена и качи още аванса си, за да реши двубоя далеч преди последната сирена.

Тъжен край на сезона за нашия тим. „Черно море” без проблеми отиде на полуфиналите, а за привържениците на „Ямбол” остана горчивината от слабите игри в последните месеци.

Борислав Ненов

About the Author :