Ямбол след потопа

12920236_1188799394464610_5048653230881978889_nСлед  разразилата се снощи силна буря с градушка обстановката в община Ямбол се нормализира. Няма пострадали граждани.

На тел. 112 и на телефона на оперативния дежурен към Общинския съвет за сигурност са подадени 15 сигнала за паднали дървета в целия град. Единият от случаите е дърво в двора на православния храм „Света Троица“, другите сигнали са за паднали дървета на улиците „Юндола“, „Д. Благоев“, „Христо Смирненски“, „Ямболен“, „Чумерна“, „Криволак“ и др.

Бурята предизвика изравяне на места на улична настилка и наводняване на участъци от някои улици като „Кожух планина“, „Александър Зограф“, „Панагюрище“, „Клокотница“ и др. на ограничени места са възникнали проблеми с електрозахранването, които вече се отстраняват.

Община Ямбол и общинските предприятия, както и фирмите, ангажирани с пътното поддържане и чистота в града са в пълна мобилизация за отстраняване на щетите, предизвикани от силния дъжд и вятър снощи. Продължават дейностите по отстраняване на падналите дървета и обезопасяване на районите около тях. Отводняват се шахти и се разчистван наноси, образували се по улични платна.

Екип на ПБЗН-Ямбол е извел майка с дете от наводнен приземен етаж на къща на ул. „Тунджа“. Получени са и сигнали за наводнени първи жилищен етаж на къща на ул. „Средна гора“ и асансьорна шахта в бл.20 на ул. „Д. Благоев“.

По данни на Хидрометеорологичната обсерватория, при снощната буря в Ямбол са отчетени валежи от 34 литра на кв. метър, а градушката е била с размер на грахово зърно.

Пресцентър на община Ямбол

Снимка: Дилян Пеев

About the Author :