„Ямбол” си поигра с „акулите” в Бургас

???????????????????????????????След  една тромава първа четвърт, завършила 15:14, което породи някои илюзии у състава на „Черноморец”, през вторите 10 минути баскетболистите на „Ямбол” рязко промениха играта  си и само за 3 минути вече имаха добър аванс пред  домакините.

Много силен в тази четвъртина от мача бе Карон Джонсън, който нямаше спиране в атака, а направи и няколко много атрактивни отигравания в зала „Бойчо Брънзов”. В средата на втората четвърт „Ямбол” вече напълно бе намерил нужния ритъм и преднината му почна да набъбва. Плеймейкърът Тейлър Лейсър също се разлудува, като пусна и убийствена стрелба от далечната дистанция. Нужното свършиха и останалите от отбора, като в тези минути „Ямбол” бе наистина отбор, а не волна програма, в която някой е решил да прави нещо, без да мисли това ли е най-добрият вариант. Логично  резултатът от  тези десет минути бе 16:33.

Домакините от „Черноморец” нямат силна селекция, но поне в първите 20 минути се постараха да направят интрига в срещата. Емил Бинев, Константин Коев, Димитър Рошманов, Любен Пасков  са познати имена, имат някои качества, ала класата на нашия тим бе далеч по-висока. Много високият им център, сърбинът Балич, обра доста топки на „втория етаж”, но бе тромав в защитен план, и за Стоян Петков, и за Джонсън, а друг състезател на тази позиция бургазлии просто нямат.

„Ямбол” дръпна с 16 точки на полувремето – 31:47 и през следващите две четвъртини „акулите” трябваше да покажат чудеса, за да спасят мача. Те нямаха нито класа, нито самочувствие за подобен обрат, още повече че нашият тим игра с настроение.  Все по-добре се вписва при завръщането си в „Ямбол” Дурчев, а при огромната разлика преди последните 10 минути, треньорът Радионов пусна в действие и най-дълбоките резерви, даже за Андрей Иванов имаше няколко минути, за да излезе от паяжината.

В крайна сметка победа с 63:85, която е първа за Новата година и втора поредна след разбиването на шампиона „Левски” на 30 декември. Най-резултатен за нашите бе Лейсър с 19 точки, за „Черноморец” топ стрелец стана Пасков с 20 точки.

 

About the Author :