„Ямбол” се събуди с победа в Самоков

???????????????????????????????Баскетболистите на „Ямбол” направиха най-доброто си полувреме в Арена „Самоков” от началото на сезона и зашеметиха “Рилски спортист”. Нашият отбор дръпна в първата четвърт с аванс от 5 точки, опитите на домакините да променят нещата със стрелба от Халите бяха трагични. „Ямбол” игра през това време рационално и същевременно атрактивно и увеличи още преднината си.

Хърватското крило Тони Бърнас бе много труден за спиране от съперниците, до почивката имаше вече 12 точки и 7 борби на сметката си, а американският ни плеймейкър Тайлър Лейзър матираше често отбраната на Самоков. На „втория етаж” тимът на „Рилски спортист” бе напуснат преди броени часове от гиганта си Чайс, и „Ямбол” се възползва максимално от новата ситуация в състава на противника, като наложи пълен превес на „втория етаж”.

На полувремето нашите се оттеглиха при аванс от 13 точки – 33:46. Трудно бе обаче да се повярва, че най-сетне тимът ни ще излезе от дупката. Жълто-сините решиха да направят пролет за феновете си в късната есен, и въпреки че загубиха следващите две части, докараха мача до победна сирена.

На няколко пъти „Рилски спортист” свали пасива си до 4 точки, но тримата ни чужденци, Тайлър Лейзър, Карон Джонсън и Тони Бърнас играха страхотно. Хърватското крило наниза 23 точки и хвана над 10 борби за поредния си дабъл-дабъл, американецът Джонсън бе също в полет и вкарваше като машина за потрес на „скиорите”, за да запише и той над 20 точки.

Нещата доста се усложниха четири минути преди края, когато плеймейкърът Лейзър напусна за пет лични нарушения, Юли Радионов овладя положението и тимът ни не позволи Самоков да вземе мач, който не заслужаваше.

В крайна сметка победа с 84:91 за „Ямбол”. Това е първи пробив на нашите на чужд терен и обещание, че те наистина могат да излязат от задънената улица в първенството.

Борислав Ненов 

About the Author :