„Ямбол” се разправи с „акулите”, изплува от дъното в първенството

D AgreНай-сетне до нова победа, трета от началото на сезона в НБЛ Виваком, стигна баскетболният „ Ямбол”, след 95:74 в зала „Диана”. Тимът ни отново взе успех над бургаския „Черноморец”, а до убедителната разлика се стигна без проблеми.

Момчетата на треньора Петров тръгнаха по-добре още от началото на срещата и така направиха голяма преднина, която задържаха до края. С този успех „Ямбол” се изкачи на осмо място с актив от 3 победи и 12 поражения, а бургазлии са зад тях с 2:13.

Домакините бързо си осигуриха разликата и още след първата четвърт имаха аванс от 13 точки, а след пролога на втората четвъртина „жълтите” свалиха напълно интригата от мача, като качиха разликата до 24 точки.

Най-доброто в състава на „Ямбол” може би е пълното навлизане в играта на лекувалия дълго време травма в ръката център Денис Агре. Той наниза най-много за домакините- 20 точки, гардът Боцка този път бе по-спокоен и се „примири” с 18 точки, ала плюс 6 асистенции и 6 борби

След като доста време не бе влизал за дълго на терена, младият ни център Андрей Иванов показа, че има дарба, и направи няколко добри изпълнения, като грабна и  7 борби за 17 минути игра. Петима от „Ямбол” завършиха с над 10 точки-Говедаров, Чолаков, Евгени Иванов, Агре и Боцка, това бе и стартовата петорка на треньора Петър Петров, който обаче можеше да пусне за по-дълго в игра младоците, след като разликата в точките бе твърде голяма. Петров обаче явно иска тимът да трупа самочувствие, след като това е най-трудният сезон на нашите от много години.
Тимът на Бургас не изненада с нищо – явно край морето не могат да си върнат някогашната слава на този спорт и я карат от ден до пладне. С 23 точки за „акулите” завърши Хънтър Уилямс, а с по 16 т. Боян Тенев и Марко Янушевич.

About the Author :