Ямбол се прибра с победа от Карлово

???????????????????????????????Футболистите на „Тунджа 1915” постигнаха три точки при гостуването си на „Левски”/Карлово/, надигравайки съперника с 1:2 в събота. Това бе мач от 16-ия кръг, изигран необичайно рано, но пък този предобеден час донесе успех за момчетата на старши треньора Станчо Цонев.

Резултатът в полза на „Тунджа 1915” откри централният нападател Николай Вълев-Гонзо, а с топовен удар от около трийсет метра халфът Александър Андонов покачи на 0:2 . Препарираните домакини съумяха само да намалят пасива си, чрез попадение на Бичев в 41 минута. Второто полувреме също мина с явен превес на ямболския отбор, но повече голове в двубоя не паднаха.

„Тунджа 1915”се ориентира много по-добре към тежкия терен, нашите футболисти използваха дълги подавания и така често матиха състава на „Левски”/Карлово/. С победата Станимир Димитров и съотборниците му вече имат 22 точки и по този показател се изравниха с надиграния от тях Карлово. Противникът досега бе на шесто място, след двете попадения инкасирани от „Тунджа 1915” карловци развалиха и головата си разлика. Тя до днес бе 13:13, но вече е с пасив за „Левски”.

До края на есенния полусезон остава един кръг, почти сигурно е, че след тази победа ямболският тим ще е в шестицата в подреждането преди зимната пауза.

About the Author :