„Ямбол” се озова предпоследен, вместо да е шести

Петър ПетровВместо да се изстреля на шеста позиция, надигравайки последния във временното класиране „Левски”, баскетболният „Ямбол” остана предпоследен след  деветия кръг от първенството на Лигата. В столицата при гостуването на сините нашите платиха висок данък на травмите в състава, от който отсъстваше Андрей Иванов, а гардът Острев седна на пейката принудително, също заради контузия.

След това поражение „Ямбол” остана осми, девети продължава да е „Левски”, а съставите на  „Черно море Тича” и „Спартак”/Плевен/ са преди тима, воден от Петър Петров, но и те имат като нашия клуб по три победи и пет загуби. Победа над „Левски” ни пращаше в компанията на вицешампиона „Балкан” и носителя на Купата на страната „Рилски спортист”.

Тимът на Самоков също катастрофира в деветия кръг, след като падна от пловдивския „Академик Бултекс”, а президентът на клуба Петър Георгиев освободи американския гард Симънс и спря заплатите  на целия отбор заради лоши резултати.

Междувременно настъпи радост в лагера на „Левски”, не само поради победата над „Ямбол”. Сините са намерили спонсор и така ще излязат от финансовото блато. Вероятно това ще доведе до нови трансфери и воденият от треньорите Мануел Марков и Димитър Ангелов отбор ще изглежда по съвсем друг начин.

Още една причина да се съжалява за пропуснатата победа  от „Ямбол”, който водеше преди последната четвърт с  5 точки, а на полувремето бе дръпнал с 10 точки.

Тази събота нашият тим почива, в следващия, 11 кръг, „Ямбол” гостува на Плевен. Срещата е на 22 декември. Едва на 29 декември феновете на жълто-сините ще могат да видят мач в зала „Диана”, тогава Говедаров и съотборниците му ще приемат „Берое”.

About the Author :

Leave a reply