Ямбол се наложи над Академик София с внушителната разлика от 30 точки

53563776_2137671599650371_8032269217879293952_nБаскетболният Ямбол продължи победната си серия и снощи, 9 март 2019 г., в зала “Диана” се наложи с внушителната разлика от 30 точки над отбора на Академик (София) – 107:77 (24:22, 28:20, 26:21, 29:14). Тимът на Иван Чолаков демонстрира отлична форма, продължавайки победния си ход, коментират наблюдателите.

След първата четвърт резултатът е 24:22 за Ямбол. През втората четвърт ямболският отбор играе силно и записва забележителна серия от 12:0. На полувремето резултатът е повече от комфортен за Ямбол – тимът води с резултат 52:44. И в третата четвърт момчетата на Чолаков продължават да бъдат по-добрия отбор на терена. Гостите така и не успяват да намерят верните ходове и срещата приключва със солидна разлика за нашите.

С най-висока резултатност в тима на Ямбол са двамата американци- Айзея Уилямс отбелязва 24 т., Ларон Смит – 22 т., камитанът Станислав Говедаров добавя 18 т. към актива, Дарин Ангелов – 14 т.

За Академик-София най-резултатен е доскоро ямболският баскетболист Андрей Иванов с 21 точки и 13 борби, Александър Милов участва с 20 т.

Ето и отзивите след мача:

Иван  Чолаков, старши треньор на Ямбол: “Определено нашият отбор е по-майсторския. Младостта само не стига, още повече че липсваха и някои от основните играчи на Академик. Имаме още върху какво да работим, но един месец без игра не е най-доброто за един тим. Надявам се бързо да навлезем в игрови ритъм и да покажем, че и тази година не сме отбор само ще участва в първенството, а ще играе и съществена роля.”

Станислав Говедаров, капитан на Ямбол: “До голяма степен изпълнихме указанията на треньора. Отборът на Академик има няколко контузени играчи и това до някъде определи и качеството на тяхната игра. Владеехме играта и контролирахме целия мач. Можеше още още в първото полувреме да дръпнем с голяма разлика, но във втората част нещата си дойдоха на мястото и заслужено взехме победата.”

Георги Давидов, старши треньор на А1 Академик : “Ямбол е по-класен отбор от нашия и заслужено ни победи. Яд ме е, че разликата може би трябваше да бъде по-малко. Днес се опитах да дам шанс на всички състезатели и това може би беше причина за тази разлика. Тези момчета, които до този момент не са взимали голямо участие в мачовете се справиха страхотно. Разочарован съм от част от титулярите и не мога да си обясня тяхното поведение, играта им беше под нивото им и не мога да разбера защо.”

Александър Милов, баскетболист на А1 Академик: “Труден мач за нас. Играхме едно добро първо полувреме с поносима разлика. Във втората част опитът на Ямбол направи ситуацията неприятна за нас с тази голяма преднина. Като едно малко извинение бих казал, че играхме в намален състав без двама основни играчи. Не може да допускаме такива разлика въпреки младостта си.”

About the Author :

Leave a reply