Ямбол се включва в глобалната инициатива за Световния ден на недоносените деца

bezistenБезистена в Ямбол ще бъде осветен във виолетова светлина на 17 ноември вечерта. По този начин Ямбол ще се включи в глобалната инициатива за осветяване на значими обекти и паметници на културата в целия свят по повод световния ден на недоносените деца -17 ноември.

Община Ямбол подкрепя инициативата на Фондация „Нашите недоносени деца“, Европейската фондация за грижа за новородените /EFCNI/ и Световния Алианс срещу преждевременното раждане, която има за цел да се насочи вниманието на обществото към сериозния и нарастващ проблем с преждевременното раждане и да се даде надежда и подкрепа на засегнатите от това семейства.

За поредна година на 17 ноември, забележителности и сгради по целият свят ще бъдат осветени в лилаво в чест на преждевременно родените бебета и техните семейства. Световният ден на недоносените бебета се отбелязва ежегодно в повече от 60 страни от цял свят. Ниагарският водопад, Емпайър стейт билдинг и много други известни сгради, забележителности и паметници по света ще бъдат осветени. В България се провежда 4-то поредно честване. За втора поредна година и кpeпocттa „Цapeвeц“ във Вeликo Tъpнoвo се включва в светлинната инициатива в пoдкpeпa нa нeдoнoceнитe дeцa. Световният ден на недоносените бебета ще бъде отбелязан с различни инициативи в още няколко български градове.

About the Author :