„Ямбол” развенча напълно „Рилски спортист”

баскетAВ баскетболна драма баскетболистите на „Ямбол” спечелиха гостуването си в Самоков, преминавайки през продължение-100:102. В крайна сметка тимът на Радионов закова още един пирон в скъпия ковчег на селекцията на Росен Барчовски, който вероятно ще бъде уволнен..
Трима играчи на „Ямбол” имаха страхотни минути в Арена „Самоков”-Говедаров, Павлин Иванов и Стоян Петков, но момчетата показаха чудесна отборна игри и това бе в основата на успеха. Нашите изобщо не трепнаха пред четиримата американци в редиците на „скиорите”и ги развенчаха напълно.
Капитанът Говедаров и Павлин Иванов подмятаха както си искат защитата на „Рилски спортист”, Станислав наниза 26 точки, най-много от всички на терена, а 20-годишният възпитаник на „Тигър” и „Бенетон Тревизо” демонстрира желязна психика и вкара 10 от 11 наказателни удари. На Павлин изобщо не му пукаше от съперника и в най-заплетените ситуации и даде много солидна заявка за място в националния тим.
Това за гарда бе и най-силния мач, откакто облече жълто-синия екип в края на 2013 г. Павлин реализира 22 точки и бе втори по резултатност от „Ямбол” в срещата.
Огромна работа свърши тежкото крило Стоян Петков, който в отсъствието на болния Костадин Маршавелски игра като център. Стоян изигра в този много тежък двубой цели 38 минути, опази се от пети фал и хвана уникалните 15 борби, срещу много по-високите баскетболисти на „втория етаж” на „Рилецо”.
Абсолютно всеки, който влезе на терена, даде нужното, за да се стигне до победен край на трилъра. Димитър Маринчешки също завърши с над 10 точки, както и Славейков.
Тимът на треньорския тандем Радионов-Симеонов показа фантазия, борбеност и лекота в действията си и явно пътят вече е налучкан. Ако се играе на максимума, както бе в Арена „Самоков”, и други от скъпите отбори ще плачат след мачовете с „Ямбол”.

About the Author :