„Ямбол” развенча и пловдивския ”Академик Бултекст”

15122881_10210405438068558_7794296353748342237_oБаскетболистите на „Ямбол” разбиха отново прогнозите и надиграха още един пълен с чужденци отбор, този път това бе „Академик Бултекс 99”, който падна с 94:81.

В зала „Диана” домакините играха и за нуждаещия се от средства за операция Дечо Коешинов, защитавал цветовете на „Ямбол” в продължение на три сезона, и съотборник с някои от днешните състезатели на жълто-сините.

Гостите от Пловдив тръгнаха силно в срещата, но „Ямбол” им остави само три минути, през които те водеха. След това възпитаниците на Петър Петров направиха рецитал по отборна игра и започнаха да трупат разлика. Първата четвърт домакините затвориха при аванс от 10 точки-26:16, после доведоха преднината си до 16 точки, за да се приберат на почивката при 47:35.

След подновяването на играта „Академик Бултекс” опита да избегне поражението, разиграха се чуждестранните му баскетболисти Семпъл, Шакир Смит, който пусна страхотна ръка от Халите, и Белфийлд. „Ямбол” обаче игра оптимално силно и използва липсата на тежък център в състава на гостите.

Най-силният си мач откакто е в мъжкия тим направи Евгени Иванов, завършил с 22 точки, от които четири тройки. Пореден силен двубой в зала „Диана” изиграха Вецислав Петков, Стоян Петков и Върбанов, а капитанът Говедаров не пожали и родния си клуб.

Тежък физически труд хвърли край страничната линия треньорът на „Академик Бултекс”,  постара се и агитката на пловдивския клуб, но не бе зала „Диана” мястото, от което „студентите” можеха да си тръгнат с победа. Мощната ямболска публика се забавлява доста в съботната вечер, а любимците им вървят без грешка в домакинските си мачове.

„Ямбол” пречупи съперника с много агресивна защита, както и с отборната си игра, нещо, което „Академик Бултекс” не притежаваше.

Последната сирена фиксира 94:81 за „Ямбол”, който спря победния ход на противника си от три печеливши срещи.

За „Ямбол” топ реализатор бе Николай Върбанов с 23 точки, като той хвана и 5 борби, 22 точки вкара Евгени Иванов, а 15 точки, 6 борби и 5 асистенции направи плеймейкърът Венцислав Петков. Стоян Петков пък постигна дабъл-дабъл – 14 точки и 10 борби.

За „Академик” Джордан Семпъл записа 20 точки и 15 борби, а по 19 отбелязаха Оскар Белфийлд и Шакир Смит.

Борислав Ненов

About the Author :

Leave a reply