„Ямбол” пропусна да закове вицешампиона „Левски”

баскетAБаскетболистите на „Ямбол” не успяха да заковат в зала „Диана” вицешампиона „Левски”, въпреки че „сините” не играха блестящо, а и по традиция край Тунджа за тях е твърде горещо, заради многобройната и гласовита публика. Нашият тим отнесе противника в първите минути, стигайки до 13:2 в четвъртата минута. Комфортният аванс обаче бе пропилян наивно, след няколко груби грешки на домакините и играчите на Тити Папазов се окопитиха и дори завършиха първата четвърт с преднина от 1 точка.
Втората четвърт бе равностойна, като през тези 20 минути Станислав Говедаров изнесе до голяма степен играта на „жълто-сините” на гърба си, вкарвайки 13 точки. Страхотно се представи и тежкото крило Стоян Петков, който заедно с най-новото попълнение Маршавелски, обезличиха националния център Николай Върбанов, а Стефан Георгиев-Торо превърнаха само в статист.
„Ямбол” влезе на почивката с минимално изоставане-40:41, съумя да излезе и напред, но скъпите чуждестранни състезатели на „Левски”почнаха да се разиграват и вицешампионите влязоха в последната четвърт с аванс от 2 точки.
Само за три минути „сините” вдигнаха преднината си на 11 точки-66:77, след като нашият тим игра слабо в защита. Павлин Иванов изкара лоши две седмици, най-напред бе с контузен глезен, после го лепна грип и липсата на тренировки вероятно доведе до доста брак в действията му, особено при пасовете.Доскорошният баскетболист на „Будучност” имаше ужасен ден от тройката, от 7 опита, нито един не попадна в целта. Все пак „Ямбол” съумя да се вдигне с отборен дух и силни изяви най-вече на Славейков и Маршавелски, а и капитанът Говедаров не искаше да свали оръжието.
Нашият състав доближи на 3 точки до играчите на Тити Папазов 1,43 секунди преди последната сирена-76:79, но тогава с две убийствени стрелби от Безистена на гардовете Джордже Мичич и Венцислав Петков „Левски” реши мача в своя полза.
Топ стрелец за „Ямбол” стана Говедаров с 22 точки, Славейков наниза 18, а Стоян Петктов, който игра страхотно, вкара 14 и хвана 9 борби. Маршавелски пък постигна дабъл-дабъл-10 борби и 10 точки.
За гостите 27 точки отбеляза плеймейкърът Лайънъл Чалмърс, преминал през НБА.
Борислав Ненов

About the Author :