„Ямбол” подписа „уволнението” на новия треньор на „Балкан”

???????????????????????????????Баскетболистите на „Ямбол” направиха страхотна съботна вечер в зала „Диана” и разжалваха още топлия треньор на „ Балкан” Небойша Видич, побеждавайки с разлика от 18 точки – 95:77. Нашите тръгнаха като от катапулт и постигнаха 9:0 до третата минута, а в хода на мача показаха на „зелените” далеч по-неприятни за тях изпълнения.

Фантастична стрелба на тежкото крило Боян Радетич, превърнал се в топ реализатор със своите 26 точки, огромен хъс и ефективност на центъра Денис Агре, развенчал национала Николай  Върбанов, с постигнатите 22 точки и 18 борби, както и познатата  фантастика от страна на плеймейкъра Милият Боцка, и  огромното сърце на капитана Говедаров – това направи „Ямбол” страшен срещу втория в класирането „Балкан”.

Облеченият много стилно сръбски треньор на гостите Видич може и да се окаже уволнен след загубата с  18 точки от тима на Петър Петров, считан от всички за пълен аутсайдер преди началото на срещата.  Публиката  в зала „Диана” дълго време не смееше да види победата, изхождайки от дузината легионери на противника, и от наличието на Дурчев, Мартин Маринов, Върбанов и Острев в зеления отбор.

Всички те обаче претърпяха пълен провал, в който няма пръст само разиграващият им гард Брендън Фонтъбъри, създал единствен големи проблеми на „Ямбол”.  Домакините все пак минаха през перипетии, на полувремето авансът им бе само 5 точки, а още преди края на втората четвърт „Балкан” се бе раздвижил и дори излезе напред  в резултата.

Капитанът Говедаров и компания обаче имаха съвсем друга идея за съботната вечер  и качиха разликата в третата четвърт, за да влязат в последните  10 минути с преднина от 7 точки- 65:58.

С началото на последната четвъртина обаче, започна и краят на втория в класирането „Балкан”. „Зелените” от Ботевград още в  31-та минута изостанаха с 10 точки, а сръбското тежко крило на домакините Боян Радетич извади изумителна ръка от Безистена в този мач – седем тройки, постижение, което надали често е имал в кариерата си.

Милиян Боцка разхождаше както реши гардовете на Ботевград, а левачката на Дурчев така и не проработи тази вечер. Същото бе положението и при Мартин Маринов, както и при Острев, а сръбските баскетболисти на съперника показаха само елегантност.

В 34 минута тимът на Петър Петров вече бе качил на 14 точки аванса си, и оттук насетне само усилваше еуфорията на публиката и разликата, която стигна и до 20 точки в 38 –та минута.

„Ямбол” си позволи да погледа тъгата на „зелените” в последните разигравания и постигна най-силната си игра от началото на първенството .

Борислав Ненов 

About the Author :