„Ямбол” пак загуби от „Берое”

???????????????????????????????Баскетболистите на „Берое” за втори пореден път изработиха „Ямбол” , този път при домакинството си в града на липите с 95:87.В последната четвърт се реши изхода от мача, който бе много динамичен интересен. За съжаление, мощният Карон Джонсън излезе рано за пет лични нарушения, с четири фала увисна друг от възловите  ни състезатели в подкошията Стоян Петков, а Костадин Маршавелски направи елементарни грешки в атака.

Същото в последната четвърт стори и лекото крило Евгени Иванов, който явно не е готов за напечени двубои. За втори пореден мач хърватинът Тони Бърнас „излезе” от високата си класа, а и като цяло периферните ни баскетболисти не се справиха в най-важните разигравания.

„Ямбол” се увлече по бързата игра на беройци, както и друг път се е случвало, а това и този път не доведе до нищо добро. Авансът на нашия тим изчезна, чрез младият гард Венцеслав Петков, който наниза важни тройки, домакините от Стара Загора поеха водачеството. Преднината им малко се покачи, тогава в редиците на „Ямбол” настъпи объркване и мачът бе обречен.

Вместо реванш за нелепата загуба в зала „Диана”, когато водехме с аванс от 17 точки и позволихме на момчетата на Любо Минчев да преобърнат нещата, сега отново „Ямбол” напусна терена победен. На практика дотук съставът ни има един силен мач, в Самоков, когато надигра „Рилски спортист”. Остава до Нова година двубоят с шампионата „Левски” в Ямбол, но с тази игра жълто-сините няма да зарадват феновете си.

About the Author :