„Ямбол” още по-убедителен във втората контрола срещу „Черно море Тича”

s1_GovedarovassistВторият мач между „Ямбол” и Черно море Тича”, изиграл се във вторник преди обяд, донесе още по-категоричен резултат за нашите баскетболисти – 93:73.. Те спечелиха първата четвъртина с 24:20 и оттам насетне още качваха разликата в своя полза.

На полувремето „Ямбол” бягаше на противника от Варна с 12 точки – 51:39, а преди последната част от тази контрола дръпна с цели 19 точки на момчетата на Спас Натов – 72:53. За отбелязване е, че в този втори двубой треньорът на домакините Петър Петров използва и най-дълбоките резерви, Николай Михайлов, Александър Матушев и Деян Колев, като първите двама от юношите влязоха в игра още през втората четвърт. После пак седнаха на скамейката за да трупат познания, но в последните 10 минути отново дойде техният ред.

Завърналият се в игра след едногодишно отсъствие поради проблеми с дискова херния Росен Иванов  получи доста игрово време от треньора Петров , като най-често той влизаше като смяна на Евгени Иванов. Все още Росен не се е разгърнал, а твърде дълго той бе без игрова практика, така че в хода на първенството ще видим колко хляб има в него в мъжкия тим.

Вече много по-уверен, много по-спокоен бе в двете контроли срещу „Черно море Тича”връстникът на Росен, лекият център Андрей Иванов. 20-годишният състезател вкара не малко точки и в първия, и във втория мач, като бе точен дори от тройката, а направи и няколко ефектни забивки, оценени подобаващо от публиката в зала „Диана”.

С изявите си в двата дни, предвидени за контроли, новият плеймейкър на „Ямбол” Венцеслав Петков даде солидна заявка, че диригентската палка е в подходящи ръце, много атлетичен и агресивен продължава да е ветеранът Говедаров, в сравнително добро състояние е тежкото крило Стоян Петков, мощта на Върбанов бе явна и във втората контрола.

Убедителните победи над варненци обаче не бива да се приемаш еуфорично – „Черно море Тича”е сега със съвсем млади състезатели, които не са обиграни в нужната степен, а сърбите в редиците им не са квалитетни. Така че Варна най-вероятно ще бъде в дъното на таблицата, докато „Ямбол” трябва да мисли за по-сериозна роля в шампионата.

About the Author :

Leave a reply