„Ямбол” отпусна на беройци само 7 минути

1Баскетболистите на „Ямбол” дадоха надежди на гостувалия в неделя „Берое” само в продължение на 7 минути. След тази минута разликата на нашите се качи над 10 точки, и после падна само веднъж, но това бе за секунди. На полувремето домакините водеха с 11 точки, в края на втората четвърт качиха аванса си на 20 точки – 51:31, и интригата в зала „Диана” за изхода от мача напълно изчезна.

Двамата американци в редиците на старозагорския тим, Майк ДиНуно и Доминик Фергюсън, бяха напълно парирани от нашия състав. Прехваленият от някои гард-крило ДиНуно бе почти пълна скръб, нещо подобно бе положението и при атлетичния иначе лек център Фергюсън.

Седем баскетболисти на „Ямбол” вкараха по десет и повече точки и тази силна отборна игра реши рано нещата в наша полза. Най-новото попълнение, Костадин Маршавелски, вече се отпуши и завърши с 15 точки и 7 борби, като постигна много висок коефициент на полезно действие – плюс 20 пункта.

Възлова роля в бързото пречупване на съперника имаше обаче капитанът Говедаров, който само за 14 минути на терена демонстрира класата си и даде път на младоците. Крилото Станислав Славейков направи пореден силен мач, нанизвайки 13 точки и отново, както и в Бургас срещу „Черноморец”, отне 7 топки, едно много сериозно постижение. Дошлият в последните дни на миналата година Димитър Маринчешки набира ритъм и вкара 15 точки. Сергей Цветков даде обичайната си силна игра, на ниво бе и Стойо Чолаков и просто нямаше как „Берое” да се отърве от поражението.

Нашият тим влезе в последната четвърт с преднина от 26 точки и това даде свобода на старши треньора Радионов да върти състава и да пусне и най-дълбоките резерви.

От тях чудесно се представи 18-годишният Росен Иванов, добре се включи връстникът му Андрей Иванов.

Гостите от Стара Загора бяха трагични при стрелбата за три точки – от 20 опита, само три попаднаха в целта, а това прави нищожните 15 процента. „Ямбол” обаче бе много точен от Безистена и постигна успеваемост от тройката 58,82 процента.

В крайна сметка „Берое” отпътува с много тежка загуба с разлика от 38 точки – 105:67. В класирането след 12-ия кръг нашият отбор изпревари „Рилски спортист”и вече е еднолично пети с актив от седем победи и пет загуби.

About the Author :