Ямбол отново игра добре, но падна и срещу Академик

ch 11Ямбол не успя да победи като гост отбора на Академик Бултекс 99 Плодвив в 15-ти кръг на Националната баскетболна лига в зала “Строител”. Пловдивските “студенти” оцеляха срещу Ямбол с 87-78 точки, като двубоят бе равностоен през първите три части, но домакините излязоха напред в последната част след хубава серия. Играчите на Асен Николов делят второ-трето място с Берое, като двата тима са с по 9 триумфа и 4 поражения, докато Ямбол продължава да няма победа от месец ноември, като е предпоследен с 3 успеха и 10 загуби, но с 13 срещи. Академик ще пътува до Плевен в следващия кръг, за да играе срещу Спартак, докато Ямбол ще домакинства на Балкан.

Домакините започнаха мощно с кош на Джордан Семпъл и две тройки на Оскар Белфийлд за 8-0. Венцислав Петков я спря, но Семпъл отговори, преди Стоян Петков и Цветослав Острев да изравнят за 10-10. Васил Михайлов и Шакир Смит показаха точен мерник отвъд дъгата, а след това последва дълга суша и за двата тима, преди Острев и Петков да отбележат по три точки. Белфийлд напомни за себе си също със снаряд от далечна дистанция и оформи до 21-17 след първата четвърт.

Равностойните минути продължиха през цялата втора част, като Росен Иванов даде първо водачество на гостите при 23-22. До края на частта никой от двата тима не се откъсна сериозно, като пловдивчани бяха напред с 40-39 на голямата почивка.

Второто полувреме започна с кошове на Стойо Чолаков и Петков, но Васил Александров изравни. Острев и Александров размениха по три точки за 46-46, но отново никой от двата тима не взе по-сериозно предимство, като и този път, домакините водеха с малка разлика при 61-59.

Пловдивчани нанесоха своя удар през първите минути от четвъртата част, след като Белфийлд и Смит продължиха да се разписват от далечна дистанция, като към тях се включи и Васил Бачев, с което те дръпнаха за 70-59. Гостите отвърнаха със серия от 8-2, а за нея допринесоха Николай Върбанов, Евгени Иванов и Острев, с което намалиха изоставането си до 72-67. Смит и Белфийлд обаче отбелязаха по една стрелба отдалеч, Семпъл записа кош за серия от 8-1, с което си създадоха аванс от 12 точки и така си подпечатаха победата до края.

Оскар Белфийд отбеляза 6 тройки, като завърши с общо 21 точки и добави 12 асистенции за дабъл-дабъл. Васил Александров и Джордан Семпъл реализираха по 15, като вторият овладя 17 борби и добави 6 асистенции. Силна игра показа Димитър Димитров, който финишира с 15 пункта и 7 овладени топки, докато Шакир Смит вкара 9, с 8 е Васил Бачев.

Венцислав Петков отново бе на ниво за Ямбол с 29 точки и 6 подавания. С 14 е Цветослав Острев, включително 4/8 отдалеч, 9 има Стойо Чолаков, 8 точки и 9 борби записа Стоян Петков, а със 7 остана Евгени Иванов.

Заради технически нарушения на помощник треньора и на играч на Академик и буйни реакции на публиката, която се опита да влезе в разпра с играчите на Ямбол и хвърлена монета на игрището на отбора беше наложена санкция глоба от 300 лв. и глоба от 100 лв. на баскетболиста Димитър Димитров, отделно на пловдивския отбор беше наложена и имуществена санкция от 500 лв.и му бе препоръчано да усили охраната си по време на мачове.

 

 

 

About the Author :

Leave a reply