„Ямбол” отнесе „Черно море Тича” в първата контрола

basket0303-300x240Баскетболистите на „Ямбол” надиграха убедително с 88:75 състава на „Черно море Тича” в първия контролен мач, който се изигра в понеделник привечер в зала „Диана”. Момчетата на треньора Петър Петров имаха надмощие още от самото начало на двубоя, но в хода на срещата имаше за тях и трудни моменти.

„Ямбол” спечели първата четвърт с 24:15, благодарение най-вече на мощната игра в подкошията на Николай Върбанов и на пробивите на плеймейкъра Венцислав Петков. Втората четвъртина започна с добри минути за варненци, които намалиха изоставането си само до 4 точки. В този отрязък от мача домакините вкараха за четири минути едва 2 точки, спад, който се дължеше и на промени в петорката, която бе съставена в началото на този период  от Росен Иванов, Андрей Иванов, Стоян Петков, Венцислав Петков и Стилиян Иванов.

„Жълтите” постепенно излязоха от тази дупка, завърна се на терена и Върбанов и преднината на „Ямбол” набъбна на 15  точки. В крайна сметка на почивката воденият от Петър Петров тим се прибра при 47:33, като за „Черно море Тича” силна игра даде гардът Деян Карамфилов.

След подновяването на двубоя  „моряците„ отново имаха своите минути, треньорът им Спас Натов пусна едновременно в игра и двамата си сръбски центрове, за да неутрализира мачкащия до този момент в атака съперниците Върбанов. Това даде в известна степен резултат и преди последните 10 минути отборът на Варна свали изоставането си само на 6 точки – 66:60.

Последната четвърт премина при гонитба в резултата. „Черно море Тича” стопи още разликата и я доведе до 1 точка – 73:72 в 35 минута. Тогава инициативата взе новото попълнение на „Ямбол” Венцислав Петков, който наниза две тройки от Безистена, последва и кош на Евгени Иванов и домакините дръпнаха, за да чуят последната сирена при аванс за тях от 13 точки- 88:75.

Топ реализатори за „Ямбол” бяха Венцеслав Петков с 28 точки  и Върбанов с 16 точки. За „Черно море Тича” Деян Карамфилов вкара 19 точки.

Във вторник от 11 часа в зала „Диана” ще се изиграе и втората контролна среща между двата отбора.

About the Author :