Ямбол обогатява традицията за 24 май

4Превърналото се в традиция шествие за 24 май в Ямбол тази година беше обогатено – внушителна скулптурна композиция на светите братя Кирил и Методий на скулптора Петко Йорданов, поведе шествието на детски и учебни заведения и културни институции, които носеха подарените им от общината хоругви.

Домакин на официалната церемония бе ОУ „П. Р.Славейков”, откъдето потегли и празничната процесия. Многолюдното шествие премина по улиците на Ямбол, премина през специално изградената арка в началото на градския парк и приключи пред шадравана, където на издигната за празниците сцена прозвучаха празнични мелодии в изпълнение на духов оркестър „Виво Монтана”. И там новата статуя предизвикваше голям интерес, защото мнозина се снимаха с нея за спомен.

56 7 8 9 10

 

About the Author :

2 Comments to “Ямбол обогатява традицията за 24 май”
  • книжовник
    May 25, 2015 - Reply

    Вместо да е радостен и празничен този ден в Ямбол той пак е бутафорен. С бутафорна картонена фигура на светите братя, с още по бутафорни носачи. Вижте ги бе кой по къси гащи, кой по анцунг, кой по тениска с чужд флаг на гърдите… Боже, боже на къде сме тръгнали

  • utra
    May 25, 2015 - Reply

    Абсолютна пародия. За пореден път празника беше опорочен осовено с тази манифестация по болшевивко комунистически. Няма да се оправим докато комунистите ни управляват и ни тровят въздуха!

Leave a reply