„Ямбол” не можа да издържи цял мач във Варна

БаскетболБаскетболистите на „Ямбол” изиграха добър мач при гостуването си  във Варна и водеха на „моряците” не само след края на първата четвърт, а и след изиграването на вторите 10 минути. Нашите се оттеглиха на почивката с двуцифрена разлика, дошла след страхотна серия от 13:0 в края на този период – 42:13 точки.

Съперникът, който скоро спечели Купата на България, се възползва от дългата си и скъпа скамейка, и почна да топи изоставането си през второто полувреме. За пет лични нарушения трябваше да напусне терена един от най-качествените играчи на „Ямбол”, плеймейкърът Лейсър, а това нямаше как да не се отрази на мощта на жълто-сините.

Домакините от „Черно море порт” вече бяха изравнили и четвъртата част започна при 69:69.  В нея тимът на Варна рано натрупа преднина и не я изпусна до последната сирена. Въпреки упоритата съпротива, „Ямбол” не можа да поднесе сензацията на кръга, а Драган Баич продължава мощно начело на „Черно море порт”.

Варненци постигнаха успеха като наложиха превес на „втория етаж”, те хванаха 45, срещу едва 29 борби за съперника. „Моряците” бяха по-добрите за 2 точки, а страхотната стрелба на ямболския тим от зоната за три точки – 21/13, което е 62 процента успеваемост, не стигна.

Много  силен мач за Варна изигра Милош Коматина – дабъл-дабъл с 18 точки и 13 борби и коефициент на полезно действие 33 пункта, което го направи играч на двубоя. В подкошията за домакините и друг чужденец даде мощно рамо  Милян-Пупович. Той вкара 14 точки и овладя 8 борби.

За Ямбол Мартин Дурчев беше най-резултатен с 25 точки, като за втори пореден мача напомни за страхотната си левачка от далечна дистанция – от 9 стрелби 6 бяха точни. Дурчев стана и номер 1 за „Ямбол” с коефициент 21.

Хърватското крило Тони Бърнас този път даде нужното – 18 точки и 7 борби. Фаловете, които имаше Лейсър, както и пълното превъзходство при борбите на „Черно море”, плюс качествената скамейка, оправдаха прогнозите за победа на варненци. Един успех на чужд терен срещу силен противник, щеше да даде самочувствие на „Ямбол”, а и да върне усмивките на феновете му, които в последно време са посърнали, тъй като тимът им е на седмо място и реално няма шанс да влезе в шестицата до края на редовния сезон.

About the Author :