Ямбол на крака пред Енчо Керязов в „Нощта на звездите”

IMG_3001 - КопиеПрепълнената зала „Диана” беше на крака и дълго аплодираше най-известният български акробат Енчо Керязов, инициатор на грандиозния концерт „Нощ на звездите”, на който за четвърти път бяха връчени годишните награди на фондацията, носеща неговото име.

Големите звезди на 28 януари вечерта бяха номинираните деца, защото всички височайши гости и знаменитости бяха дошли и в тяхна чест, за да им връчат наградите и самият концерт на цирковите артисти от световна величина беше част от техните награди.

Енчо Керязов и съорганизаторите на спектакъла и тази година успяха да запазят високото ниво на цялата церемония, която се записваше от БНТ като основен медиен партньор и ще бъде излъчена в нейната програма.

IMG_3018 - КопиеНивото беше вдигнато и от поздравителното писмо, изпратено до кмета на Ямбол от артистичния директор на Международния цирков фестивал в Монте Карло, в което казва, че общото между тях е Енчо Керязов и видеообръщението на Арнолд Шварценегер, който даде съвети на талантливите деца как да продължат да успяват.

От името на БНТ Драгомир Драганов връчи допълнителна награда на Енчо Мишинев – 7-дневна почивка в база на телевизията по избор и участие в телевизионно предаване.

IMG_3023 - КопиеТази година за първи път беше учредена и награда „Вокален състав на годината” , която беше връчена на вокална група „Бижу” към читалище „Съгласие”, спечелили общо 11 награди от мегждународни конкурси, между които и първо място на конкурс в Италия.  Момичетата и техният ръководител Павлина Христова получиха наградата си от народната певица Славка Калчева.

IMG_3029 - КопиеТази година в категория „Изкуство” голямата награда получи Ивета Костова, певица, спечелила много първи места в конкурсите, в които е участвала и прославила Ямбол с участието си в „Гласът на България”. Нейната награда беше връчена от певеца Любо Киров. Номинирани в същата категория бяха пианистката Александра Дичева и Никол Николова.

IMG_3031 - КопиеВ категория „Наука” за втора поредна година голямата награда беше присъдена на Енчо Мишинев от МГ „Ат. Радев”  златен медалист от международната олимпиада по информатика, класирал се сред първите десет информатици в света. Другите двама номинирани са Реджина Господинова и Даниела Динчева, бивши възпитаници на математическа гимназия, лауреати от олимпиадата по философия, които са решили да продължат да учат психология в чужбина и в България.

IMG_3045 - КопиеВ категория „Спорт” голямата награда беше присъдена на Юлияна Янева, спечелила бронзов медал от световно първенство по борба за кадетки. Наградата й беше връчена лично от спортният министър Красен Кралев. Сред номинираните бяха Даниел Асенов, класирал се на пето място по бокс на олимпиадата за младежи и на световното първенство, който този път успя да дойде да си получи наградата лично и Георги Илиев национален състезател по батут. Наградите им бяха връчени от Петър Стойчев, най-успешният български плувец и служебен спортен министър.

IMG_3047 - КопиеЗа „Личност на годината” беше награден треньорът на Боксов клуб „Априлец” Димитър Мутафов, който през 2014 г. честваше половин век треньорска дейност. Той получи наградата си от Евгения Раданова, носителка на три олимпийски медала по шорттрек и служебен министър на спорта.

Повечето от знаменитостите, дошли да уважат звездата Енчо Керязов и талантливите деца на Ямбол, не пропуснаха да отбележат, че се прекланят пред това, което най-известният цирков артист прави за децата от родния си град.

IMG_3056 - КопиеНастоящият спортен министър обяви от сцената, че за първи път от години спортното министерство инвестира над 70 % от средствата за развитието на младежи до 23-годишна възраст. Той се обърна към спортистите, заявявайки им, че министерството стои зад тях, защото те са бъдещето на България.

За дарител на годината беше обявена Уникредит Булбанк, която е направила най-голямото дарение за фондация „Енчо Керязов”. Да получи наградата лично беше дошъл Левон Хампарцумян, а статуетката му беше връчена от патрона на годишните награди Магърдич Халваджиян.

IMG_3062 - КопиеСлед официалната церемония започна и цирковото шоу от световна величина. За участие в концерта в Ямбол дойдоха циркови артисти от цял свят, които за първи път излизат на българска сцена. Те са приятели на Енчо Керязов, които безвъзмездно го подкрепят в благотворителността. Пред ямболската публика се представиха най-известният клоун Давид Ларибле, най-бързите трансформисти Дуо Минасов, рекордьорът на Гинес, който единствен жонглира с 14 топки и други циркови знаменитости. Аплодисментите на всички спечелиха и братята акробати, родом от Ямбол дуо „Среж”. Никой досега не е събирал толкова много световни имена на цирка на едно място не само у нас, но и в чужбина.

IMG_3071 - КопиеНе случайно ямболлии бяха напълнили до краен предел зала “Диана”, не се виждаше нито едно празно място в залата, дори имаше и правостоящи и допълниелни столове. На сцената като специалните звезди на вечерта бяха всички номинирани, а отстрани бяха дарителите и знаменитостите, подкрепили благородната кауза на фондация “Енчо Керязов”.

 

 

IMG_3077 - КопиеIMG_3087 - КопиеIMG_3095 - Копие IMG_3116 - Копие

Диана Иванова

About the Author :