Ямбол на второ място по най-малко заразени с коронавирус в страната

Ямбол, 22.10.20202 г.

Ямбол заема второ място по най-малко заразени с коронавирус в страната за изминалото денонощие. Положителните проби са само три, по-добре от нашата област е само Видин, където няма нито един заразен.

Резултатите показват, че действително струпването пред ямболска лаборатория вчера беше само на работници от Сливен, които са искали да се изследват с пулове, които вече не се предлагат в съседния град, коментира д-р Лиляна Генчева, директор на РЗИ – Ямбол и допълни като сравнение, че положителните проби за Сливенска област за изминалото денонощие са 60.

Трите нови случая на коронавирус са предимно на млади хора – мъж на 39 г., работещ в голямо ямболско предприятие, който е контактен на колегата си, дал вчера положителна проба.

Вторият случай е на мъж на 21 г. от Ямбол, студент в друг град, също контактен на свой положителен приятел.

Третата положителна проба е на жена на 33 г., контактна на съпруга си, който е с установена инфекция на коронавирус.

Диагностицираните с коронавирус в региона вече станаха 603, от които 122 активни. Хоспитализирани са 18 души – 1 в Ковид – реанимация, 13 в Инфекциозно отделение, 3 в софийски болници и 1 в сливенско лечебно заведение. На домашно лечение остават 104, излекувани от заразата са 448, починалите остават 33. Под карантина са поставени 335 души.

Д-р Лиляна Генчева съобщи още, че вече 6 паралелки от ямболски училища са останали под карантина, заразените учители са 4, отново само от ямболски училища.

About the Author :

Leave a reply