„Ямбол” мъчи вицешампиона „Лукойл-Академик”

00477711И в последния си мач от турнира в Стара Загора, баскетболистите на „Ямбол” играха силно и вицешампионът „Лукойл-Академик” много трудно стигна до успеха.

Двубоят в града на липите е трилър, с много резки промени в резултата, идващи от силни серии ту на нашите, ту на „шейховете” на Валентин Златев.

„Ямбол” печели първите 10 минути с 13:17, губи втората четвърт с 12 точки и на почивката изостава  с 42:34. Съставът, воден от Радионов, обаче прави страхотна трета четвъртина и я печели с 12:22. Баскетболният екшън върви до последната минута, в крайна сметка „Лукойл-Академик” постига победа с разлика от 5 точки – 80:75.

В този трети и последен мач от турнира в Стара Загора за нашите най-резултатен бе хърватинът Тони Бърнас със 17 точки, като той спечели и 11 борби, така че постигна дабъл-дабъл. Най-високият коефициент на полезно действие в отбора на „Ямбол” е именно неговият – 23 пункта.

Националният център Маршавелски потвърди и в този мач, че е в добра форма и наниза 16 точки, а на „втория етаж” обра 15 борби. Именно по този показател „Ямбол” е много по-добър от съперника – жълто-сините имат овладени 43 борби срещу 30 на „Лукойл-Академик”. Клубът от Правец обаче е по-силен в завършващите подавания и допуска много по-малко грешки.

Страхотният във всички контроли досега американски плеймейкър на нашия клуб, Тейлър Лейсър, срещу „шейховете” също е силен – има 15 точки. Белокожият янки обаче не е успял да се разгърне както направи в предишните срещи и има само 1 асистенция срещу името си, а играе и много по-кратко, заради пет лични нарушения.

В другите двубои в Стара Загора той постигна страхотни показатели. И е вън от съмнение, че Лейсър е подходящият човек за плеймейкърския пост.

В крайна сметка на турнира в Стара Загора, който бе генерална репетиция за нашите преди старта на първенството, „Ямбол” надигра „Берое” и падна драматично от „Рилски спортист” и „Лукойл-Академик”.

Именно срещу вицешампиона  жълто-сините играят първия си мач от Лигата на 11 октомври.

About the Author :