„Ямбол” клекна пред „Левски” само за 10 минути

 

???????????????????????????????

Баскетболистите на „Ямбол” понесоха трета поредна загуба от началото на първенството в елитната група, този път от „Левски” с 90:76. Нашите гостуваха на шампиона / който сега е без скъпи чужденци, заради „изчезването” на Корпоративна търговска банка/ във вторник. Този странен ден е поради участието на противника в Адриатическата лига. 

Имаше очаквания за съпротива от страна на жълто-сините, тъй като те по традиция играят добре в „Универсиада”. Въпреки това „Ямбол” не съумя да се противопостави дори и за 10 минути.
Още в първата четвърт тимът на Тити Папазов прави разлика от 14 точки, печели и следващата четвъртина, за да влезе на почивката при комфортния аванс от 17 точки-53:36. Подновяването на играта не променя нищо – „Левски”, в чийто редици са събрани няколко национални баскетболисти, както и трима-четирима качествени младежи, надигра нашия тим и през третата четвъртина-19:17.
Така че двубоят е ясен далеч преди последната сирена, и другото е тъжно доиграване. За съперника много силни са центровете Върбанов и Милян Пупович, но и периферните баскетболисти Христо Захариев, Павел Иванов, Карамфилов и Симеонов са на ниво. За „Ямбол” топ играч е Тони Бърнас с 21 точки и 11 борби. Силно отново играе и Тейлър Лейсър, 22 точки и 6 асистенции. Неочаквано слаб мач правят Говедаров, само 2 точки и коефициент на полезно действие минус 1, както и центърът Маршавелски.
Много лоша е стрелбата на нашите от тройката, едва 3 точни изстрела от 13, драстично изоставаме от „Левски” и при завършващите подавания – съперникът има 29, срещу само 13 асистенции за “Ямбол”.
Три кръга се изиграха от новия шампионат, нашият тим още няма победа, толкова лошо начало на сезона не се е случвало отдавна. И потвърждава позицията на „Делник”, че подготовката се почна късно, а селекцията е правена така, сякаш ще се изиграят пет мача, а не цял шампионат.

Борислав Ненов

About the Author :