Ямбол и Сливен ще подкрепят протеста “Срещу безобразията в страната”

DSC06538„Срещу безобразията в страната“ – под този надслов е организиран  национален протест за 16 януари, от 16.00 часа, в който ще се включат много градове в страната, съобщи за радио 999 Станислав Панайотов, организатор за Сливен и Ямбол. Целта е на в съботния следобед да бъдат блокирани за около 5 часа основни артерии и кръстовища на страната.
На месстно ниво протестните действия ще се проведат в участък от пътя Сливен-Ямбол, до подхода към АМ „Тракия“, на територията на с. Крушаре (пешеходната пътека). В протестната декларация за общественото недоволство пише:
„Българи!…
Искате ли да живеем по-добре, по-богато?
Искате ли ли субсидиите за управляващите да са по-малки?
Искате ли ли ние – българите да имаме по-голям контрол над властта в България?
Искате ли ли по-важните решения в България да се съгласуват чрез референдуми с народа?
Ако искате всичко това, излезте на протест!
Тази събота 16.01.2016 г.!
Протестът е национален и е обърнат срещу всички безобразия, случващи се в държавата!
Неадекватното отношение на властта към пенсионерите, майките, децата, бедните, гладните, безработните, болните, хората в неравностойно положение, цените на тока, винетките, горивата, лекарствата, бежанците и не на последно място охраната поверена на южната ни съседка!
Ние не сме роби!
Отказваме да търпим безобразията и престъпленията срещу обикновеният български гражданин!
Този път излизаме на улицата и ще искаме ПРОМЯНА!
1. Искаме свикване на Велико Народно Събрание за въвеждането на задължителен референдум, чрез който да си изберем каква държавна форма на управление искаме!
2. Искаме управление без партии!
3. Искаме ЛУСТРАЦИЯ на всички, участвали в политиката до този момент!
4. Мафията вън от България!“.

Мотото на протеста е: ” Не искате да ни чуете. Тогава ще ни видите!”. Организаторите се заканват, че този път няма да отстъпят и призовават всички недоволни от живота в България днес и тези, които не желаят да търпят повече безобразията днес, да излязат с автомобилите си и да се включат в протеста.

About the Author :