Ямбол и България през погледа на наш съгражданин в Англия

untitledРоденият в Ямбол Николай Богдев, който от 8-годишен живее в Лондон, създаде рекламен клип за България, разказа btv. Една трета от триминутния клип е посветен на родния Ямбол. Започва се от гледната точка на бързо движещ се по ул. „Граф Игнатиев“ автомобил, показан е центърът на града с поглед към читалище „Съгласие“, храмът „Св. Николай“ отвън и отвътре.

Николай обикаля родината сам с автобус или заедно с роднините си. В продължение на 12 дни той снима в София, Пловдив, Хисаря, Велико Търново, Ямбол и село Драма, община Тунджа. От  Драма е показано как жена в народна носия бере зрели домати.

Монтира видеото още около 12 дни, озвучава го с песен на Станислав Великов, който е диджей и композитор от Добрич.„Исках да покажа всекидневния живот и хората в България, не само забележителностите”, споделя Николай.

При заснемането е използвал техниката хиперлапс, при която се прави по една снимка през няколко секунди, докато снимащият се движи около обекта. След подреждане на кадрите един след друг се получава видео с особено атрактивно движение и визия. Николай Богдев завършва продуктов дизайн, но голямата му любов е фотографията. Всеки път, когато се връща при роднините си в България, вижда и открива нови неща.

„Веднъж, преди да кацне, самолетът ми от Лондон прелетя точно над центъра на София. През прозореца видях блестящите куполи на хрома „Свети Александър Невски”. Тогава си казах, че трябва да споделя тази гледка с приятелите си от цял свят“, разказва пред btv Николай.

Първите зрители на клипа са приятели на Николай от цял свят. След като гледа видеото, негова приятелка от Англия му казва, че включва България в списъка си с места, които трябва да посети.

сн.: btvnovinite.

 

About the Author :