„Ямбол” излиза от паузата с „Балкан”

???????????????????????????????Баскетболният „Ямбол” излиза от малката пауза, получила се поради това, че има този сезон девет отбора в елитната група, и в миналия кръг жълто-сините почиваха. Това би трябвало да е плюс за нашия състав, тъй като американското тежко крило Карон Джонсън е от скоро в зала „Диана” и трябваше да напасва към съотборниците си.

Дали и доколко това е станало, ще видим тази събота от 18 часа в мача срещу „Балкан”. „Зелените” от Ботевград постигнаха престижна победа миналата седмици на свой терен срещу „Черно море”, като одрънкаха варненци с разлика от 18 точки.

Селекцията на „Балкан” е много солидна, освен Павич, Стаменкович и Шулович, все силни легионери, там са събрани и дузина добри български баскетболисти – Павел Маринов, Иван Лилов, Мартин Маринов, Станислав Ваклинов, Димитър Маринчешки, Тенчо Тенчев. Тази дълга и доста равностойна скамейка на Ботевград ще ни създаде големи проблеми, защото знаем с колко малко добри резерви разполага „Ямбол”. А откакто македонският треньор Александър Тодоров пое „Балкан” победите решително са в полза на противника.

И все пак срещата е в зала „Диана”, и от нея не е лесно да си тръгнеш с успех.

About the Author :