„Ямбол” игра достойно срещу силната селекция на „Балкан”в Ботевград

r-1024-768-balkan-botevgrad-iambolКато гости на един от най-силните отбори в Лигата баскетболистите на „Ямбол” играха достойно в събота, 27 януари. Домакините от „Балкан” постигнаха очаквания от специалистите успех с разлика от 14 точки – 97:83, но имаха проблеми по „трасето”.

Момчетата на Иван Чолаков тръгнаха много добре в мача и дори спечелиха първата четвърт с 25:23. Последва ответен, много силен удар на домакините, които  взеха аванс от 10 точки на полувремето-48:38.

След почивката „Ямбол” отново имаше силни минути и намали разликата до 4 точки. Срещу дългата и равностойна пейка на Ботевград обаче, бе трудно да се направи сензация. Нашият клуб игра само със 7 състезатели, докато треньорът на „Балкан” Небойша Видич изполва 12 играчи, сред които петима чужденци.

В редиците на гостите от „Ямбол” не бе американецът Брайкъс Перин, който пропуска втори мач в последно време. Отново се наложи почти без никаква смяна на терена да е Андрей Иванов. Центърът бе на паркета в продължение на 38 минути, това е първият му двубой с жълто-синия  екип  с  толкова  игрово време. Андрей е с 11 точки и 10 борби, дабъл-дабъл, но грешките му са 5, това сваля коефициента му на 11 пункта.

Стоян Петков направи  пореден силен мач, този път тежкото крило наниза 12 точки и спечели  9 борби за 32 минути на паркета, като удари и два чадъра и даде четири асистенции. Капитанът Говедаров приключи с 15 точки, в стартовия състав за втори път през сезона бе Александър Матушев. 17-годишният състезател изигра 29 минути, вкара 9 точки, има една борба и една асистенция на сметката си.

Гардът Стилиян Иванов, който е на 20 години, направи 20 минути срещу този силен съперник, и вкара 4 точки. Лекото крило Евгени Иванов получи от треньора си 17 минути, за които отбеляза 6 точки.

Освен Брайкъс Перин, в този двубой не игра и Стойо Чолаков, което скъси много пейката на „Ямбол”.

За състава на Ботевград топ играч бе сръбският лек център Игор Косар, той вкара респектиращите 28 точки, като хвана и 11 борби и даде 5 асистенции. Неговият коефициент от 35 пункта е възможно да го направи най-добрият баскетболист на 16-ия кръг.

Американският гард на „Ямбол” Алан Арнет се опита да го конкурира като резултатност, вкарвайки 26 точки. Тъмнокожият баскетболист на жълто-сините, също като Андрей Иванов, бе на терена 39 минути, като хвана и 9 борби, даде 2 асистенции и отне 4 топки.

About the Author :