„Ямбол” затвори октомври с победа

???????????????????????????????Баскетболистите на „Ямбол” стигнаха до първа победа в първенството след като в петък надиграха с разлика от 19 точки-94:75 бургаския „Черноморец”. Това бе едната добра вест за привържениците на „жълто-сините” из страната, другата е в появата на висок състезател от САЩ. Карон Джонсън записа първите си минути с нашия клуб и даде заявка, че е подходящият играч, за да стане „Ямбол” по-стабилен в подкошията.

„Акулите” от Бургас нямат този сезон класа и за тях ще е фундаментален успех всяка победа в шампионата. В зала „Диана” те все пак мъчиха домакините до средата на третата част, едва тогава състезателите на Юли Радионов дръпнаха солидно в резултата. Мачът обаче бе на ниско спортно-техническо равнище, вероятно това дойде от липсата на интересни баскетболисти в състава на „Черноморец”.

Тръпка даде новият ни играч, Карон Джонсън, особено в последните минути, когато направи страхотна забивка и вдигна на крака позадрямалата публика.

Твърде рано е обаче да се прецени дали атлетичният и внушителен като габарити чернокож състезател ще е попадение в селекцията на „Ямбол”. Джонсън пристигна в понеделник, има едва две-три тренировки, а само няколко часа преди мача с „акулите” бе уредена картотеката му във федерацията.

Хърватското крило Тони Бърнас отново бе стабилен и постигна пореден дабъл-дабъл-20 точки и 13 борби, отново силен бе и плеймейкърът Тейлър Лейсър с 12 и 8 астистенции. От нашия тим седмина завършиха с 10 и повече точки, което е сред добрите неща в този мач.

Гардът Иван Тенев за първи път от началото на сезона бе много ефективен и наниза 11 точки само за 9 минути, при това бе стопроцентов от зоната за две точки-3 от 3.

Сред гостите крилото Богдан Боев, най-опитният, очаквано бе и топ стрелец с 22 точки, следван от Пасков с 18 и Илия Милутинович с 12.

След четвъртия кръг „Ямбол” е с три загуби и една победа, „Черноморец” още не може да се разпише с успех.  Нашите баскетболисти затвориха лошия октомври с победа, много необходима, особено след злополучния двубой с „Берое”, загубен нелепо от състава ни.

About the Author :