„Ямбол” загуби с голяма разлика от Плевен за Купата на Ботевград

NikiVarbanov2Тежка загуба от „Спартак”/Плевен/ с разлика от 22 точки понесоха баскетболистите на „Ямбол” на завършилия вчера вечерта турнир за Купата на Ботевград. Възпитаниците на треньора Петър Петров бяха равностойни на противника си само през първото полувреме, което завърши с аванс за плевенчани от 6 точки- 24:18.

След подновяването на играта обаче, Спартак нанесе удара си и направи преднината си преди последните десет минути 16 точки.

„Ямбол” не само не можа да свали тази разлика, а допусна тя да се качи още, за да стигне при последната сирена до 22 точки. За тима на Плевен най-силни бяха гардовете Мартин Маринов и Александър Груев, нанизали по 20 точки, а новото попълнение Константин Коев, преминал от бургаския „Черноморец”, вкара 17 точки.

Именно Коев стана и най-добрият играч в мача, постигайки коефициент на полезно действие от 22 пункта.

За „Ямбол” единствено капитанът Станислав Говедаров игра на висота. Ветеранът реализира 25 точки, като стори това само за 25 минути на терена. Гардът бе със страхотна ръка от зоната за три точки, от седем опита той вкара пет, много добър бе процентът му и от близка и средна дистанция.

Стрелбата от далечна дистанция бе много слаба за „Ямбол” в мача, те постигнаха едва 8 точни стрелби от 22 опита, което е малко над 36 процента, докато Спартак” показа точен мерник и направи успеваемост от 53 процента. Изключително лош ден при стрелбата за три точки имаше плеймейкърът на „Ямбол” Венцислав Петков. Новото попълнение на „жълтите”опита пет изстрела от Халите, нито един обаче не попадна в целта.  Не спореше играта и на бившия национален център Николай Върбанов, той реализира само 9 точки, като хвана едва 2 борби.

 

 

 

 

About the Author :