Ямбол загуби от Спартак Плевен като гост

54436282_2155708401180024_3573243920747855872_nЗагуба от Спартак Плевен в неговата зала „Балканстрой“ прекъсна победната серия на Ямбол в 21 кръг в мъжкия ни елит вчера, 22 март 2019 г. Мачът завърши при резултат 83:69. В следващия кръг Ямбол почива.

Началото е било добро за ямболии – 19:16, но във втората част Спартак обръща резултата до 41:37 на почивката. След това разликата в полза на домакините върви възходящо нагоре до двуцифрената 51:39, след което финалът е предопределен.

Плевенчани овладяват 47 срещу 37 борби за Ямбол. Отново за тях е по-точния мерник в стрелбата от средно разстояние – 62% срещу 33% за Ямбол.

За отбора на домакините с най-голям принос са: Николай Маринов с 19 точки и 7 асистенции; Константин Коев с 17 и 7 борби; Николай Върбанов с 13 точки.

За Ямбол най-резултатни са Евгени Иванов и Айзея Уилямс с по 13 точки. Станислав Говедаров е с 12.

Ето и коментарите след мача:

Иван Чолаков, старши треньор на Ямбол: “За да няма много баскетболни достойнства този мач допринесе и моят отбор. Поздравявам Спартак. Ние спечелихме двубои срещу силни отбори, но с една съвсем различна игра. Измъчихме публиката с нашата игра, не толкова съперника. Това пък ми даде възможност да пусна младите, което за мен на този етап е най-хубавото.”

Станислав Говедаров, капитан на Ямбол: “Поздравявам Спартак за победата. Смятам, че тя беше заслужена. До голяма степен не успяхме да изпълним тактическите указания, които си бяхме поставили. Липсата на един от високите ни играчи оказа влияние върху развоя на целия мач. Пожелавам успех на съперника.”

Александър Дяковски, старши треньор на Спартак Плевен: “Не сме си правили сметки, че можем да победим лесно. Ямбол записа победи срещу част от водещите тимове и играе със самочувствие. Ние на моменти през първото полувреме бяхме и пренавити, като направихме лесни грешки, което не ни позволи да вдигнем разликата по-рано. Третата част се справихме доста добре в защита и там бе преломният момент. Не сме спирали за секунда да играем на 100%.”

Иван Лилов, баскетболист на Спартак Плевен:“Ямбол напоследък играе по-сбит баскетбол, като събират и оставят повече стрелби от тройката. Първото полувреме нашата стрелба пък нашата стрелба не беше на ниво за разлика от второто, като направихме и по-малко грешки. Най-важен е крайният резултат. Надявам се другия мач да е по-интересен за феновете.”

Следващия мач на Ямбол е на 3 април срещу отбора на Черно море в зала “Диана”.

 

 

About the Author :