Ямбол загуби от лидера Балкан, но се бори мъжки

Ямбол, 23.01.2020 г.

Ямбол загуби тази вечер от шампиона Балкан у дома в зала “Диана” с резултат 85:74 в мач от 17-ия кръг от Националната баскетболна лига, но наблюдателите са категорични, че домакините са показали силна игра и са противопоставили сериозно на силните си гости. Фактът, че Ямбол води на лидера в класирането с двуцифрена разлика в хода на мача, може в голяма степен да удовлетвори привържениците. Възпитаниците на Йовица Арсич са догонващи в резултата до началото на четвъртата част от срещата и натрупват преднината си едва в последните пет минути от двубоя. Допълнителен минус за момчетата на Тони Дечев е продължаващото отсъствие на Стивън Крун.

За Ямбол най-резултатен в срещата е Дарин Иванов, отбелязал 16 точки, Стоян Петков постига 14, Евгени Иванов – 11, с 10 се включва Евгени Василев.

За съперниците от Балкан най-резултатен е Марко Радонич с 23 точки, 17 отбелязва Крис Минков, Дейшон Найт – 13 точки и 7 борби. Михайло Секулович добавя 11 точки и 8 борби, а Димитър Димитров вкарва 10 точки.

Балкан е едноличен лидер в шампионата с 16 победи и само едно поражение. Загубата е 15-та за Ямбол от 17 мача, а след другата седмица отборът гостува на Рилски спортист.

 

 

 

 

About the Author :

1 Comment to “Ямбол загуби от лидера Балкан, но се бори мъжки”
  • SOS
    January 24, 2020 - Reply

    Съдиите свиреха безобразно срещу нас и подариха маза на Балкан.

Leave a reply