Ямбол загуби от Берое пред празни трибуни, последната четвърт се оказа решаваща

Ямбол, 10.03. 2020 г.

Пред празни трибуни снощи Ямбол загуби от Берое в зала „Диана“ с 97:86 (26:21, 14:22, 26:22, 31:21) в среща от 20-тия кръг от Националната баскетболна лига за мъже. Организаторите бяха подготвили много изненади за публиката като част от събитията, посветени на 75 години организиран баскетбол в Ямбол, но мерките срещу коронавируса осуетиха всичко това. Частична компенсация бе, че мачът можеше да се гледа от най-запалените фенове на живо по интернет.

На практика силно изиграната от гостите последна четвърт им помогна да спечелят победата. Това е 18-тото поражение за Ямбол, отборът е на последно място в класирането.

Първата четвърт ще бъде запомнена като интересна и резултатна, но никой от отборите не успя да вземе сериозен аванс. Все пак като че ли Берое игра малко по-силно и частта завърши при резултат в полза на гостите от Стара Загора – 26:21.

Втората четвърт се разви интересно. Отначало гостите започнаха добре и се откъснаха с 8 точки. До по-голяма преднина обаче не стигнаха, Ямбол се възползва по най-добрия начин от ситуацията. Последва серия 10-2 за момчетата на Тони Дечев и в средата на четвъртината резултатът бе равен. Добрата игра на Ямбол продължи, на два пъти отборът поведе с 3 точки. Почивката настъпи при резултат 43:40 за домакините.

Третата четвърт се разви също толкова динамично и интригуващо. Ямбол продължи да поддържа преднина до последната минута на частта. Нашият отбор стигна до двуцифрена преднина в първите минути след три поредни тройки на Стивън Крун. Берое отвърна с 5 точки в своя актив. Двата отбора с лекота разменяха кошове, не малко бяха и пропуските им. В средата на четвъртината обаче Берое настигна ямболци, чиито грешки се оказаха повече. Допълнителен проблем създаде фактът, че силно играещият Ричард Амарди натрупа четири лични нарушения 15 минути преди края на срещата. Гостите поведоха едва в последните секунди и третата част приключи при резултат 66:65 в полза на старозагорци.

Финалната част започна ударно за отбора на Берое и с 13-4 за малко повече от три минути настъпи пълен обрат на срещата. В средата на последната четвъртина гостите вече имаха двуцифрен аванс, разликата стигна до 19 точки. Очевидно Ямбол нямаше сили за повече и двубоят на практика беше решен. В последните секунди Берое намали оборотите, което позволи снижаване на разликата, но в крайна сметка старозагорци си тръгнаха с победата.

За Ямбол най-много точки отбеляза Крун – 23, Ричард Амарди прибави 20, Евгени Иванов – 16, Кръстан Кръстанов – 14.

За победата на Берое с най-сериозен принос бяха Александър Янев – 23, Райнс – 19, Остин Прайс – 16, Павлин Иванов – 11.

 

 

About the Author :

Leave a reply