Ямбол загуби от Балкан с 20 точки разлика

basketС резултата 93:73 (25:14, 15:19, 29:23, 24:17) отборът на Балкан се наложи като домакин над ямболския тим в срещата, играла се на 10 ноември 2018 г. в Ботевград.

Домакините започват по-добре мача и след първите 10 минути вече са с двуцифрена преднина – 25:14. През втората четвърт отборът на Ямбол успява да спре устрема на Балкан и да намали значително разликата. В средата на мача резултатът е 33:40 в полза на домакините. Втората четвърт всъщност е и с най-добра резултатност за нашите момчета – единствената с положителен баланс за тях.

За съжаление във втората половина на срещата надмощието на Балкан продължава през цялото време, за да завърши с респектиращата разлика от 20 точки.

За тима на Ямбол най-резултатен е Айзея Уилямс с 16 точки, а капитанът Станислав Говедаров и Огъстин Окосун съответно с по 15 и 14 точки.

За отбора на Балкан с най-голям принос са Димитър Димитров, вкарал 18 точки, а Крис Минков и Тенксли Ефианай са с по 16 точки.

Това е четвъртото поражение на отбора на Иван Чолаков от пет срещи. В следващия кръг Ямбол е домакин на Берое.

Иван Чолаков, старши-треньор Ямбол: „Честито на отбора на Балкан. Надиграха ни с повече агресия и не можахме да реагираме. Имахме и добри изяви, но през второто полувреме не успяхме да устискаме. Ротацията, която имам при състезателите, също не е толкова голяма. Оттам дойде тази по-категорична победа на Балкан. Селекцията на един отбор е отражение на бюджета. Нашият е по-скромен и това не позволява да селектираме такъв състав. За съжаление, в днешния двубой не съм доволен от младите играчи, на които давам шанс. Трябва да могат да го използват малко по-правилно. Не са готови за тази агресия от страна на Балкан, но се надявам и те малко по малко да навлизат в баскетболната практика и да знаят, че шанс не се дава току така. Трябва да го използват и вече да показват физиономия на добри баскетболисти.”

Станислав Говедаров, капитан Ямбол: „Смятам, че не ни достигна увереност. През първото полувреме изпълнихме задачите, които ни беше поставил треньорът и се държахме близко в резултата. Не ни достига още малко самочувствие и обиграност. Честитя победата на Балкан, абсолютно заслужена. Предполагам, че и треньорът е доволен от тях. Беше тежък мач. Навън се играе трудно. С по-къс състав сме. Има доста млади момчета в отбора, които още не са си намерили ритъма. Да се надяваме, че с течение на мачовете ще играят по-добре. Гледаме към следващия мач.”

Небойша Видич, старши-треньор Балкан: “Опитвам се просто да видя къде ще моят отбор след няколко месеца – за Купата, май месец, трябва да изчистим нашата игра. Имаме забавяне в комуникацията, понякога бавни реакции. Не знам защо, губим концентрация на моменти, определено имаме нужда от време заедно. Доволен съм от победата, не толкова с някои грешки, които повтаряме, но мисля, че играем добре. С новото правило ние се нуждаем от всички играчи в състава, аз им казах още в началото на сезона. Казах на всички по-млади в състава, че се нуждаем от всеки дори да нямаме контузен играч, а когато имаме, още повече. Възможностите на всеки един играч в отбора са важни за нас този сезон. Играчите на Ямбол знаят как да играят. На моменти изгубихме ритъм, но срещу всеки отбор е трудно да направиш 20 точки наполувремето. Не е просто така. Всеки е концентриран в началото. Това е като брака. Първата година е страхотно, но после почти. Очаквам да се класираме за втория етап във ФИБА Къп. Не искам да говоря за математика, но разликата ще бъде важна. Ние ще се опитаме да спечелим мача там.“

 

About the Author :