Ямбол загуби като гост от Академик Бултекс

57258239_2196681570416040_242394841651085312_nЯмбол загуби като гост от Академик Бултекс 99 с  90:82 /22:25, 26:14, 22:15, 20:28/ в мач, игран на 18 април в Пловдив. Предстои гостуване на Рилски спортист.

Момчетата на Иван Чолаков спечелиха първата четвърт, но след това домакините поеха пълен контрол и постепенно увеличаваха аванса си. Към края треньорът на домакините Асен Николов даде възможност за изява на млади играчи.

В началото Академик Бултекс 99 стигна до 7:0, но отборът на Ямбол съумя да изравни при 9:9. След това двубоят тръгна равностойно и в края на първата четвърт нашите успяха да вземе аванс от 3 точки. Отлично включване на Никола Вуйович спомогна Академик Бултекс 99 да обърне и да поведе с 10 точки до средата на втората четвърт.  Домакините съумяха да съхранят преднината си и се оттеглиха с 9 точки напред на почивката.

Пловдивският тим игра стабилно в защита и след почивката и си осигури преднина от 16 точки преди последната решителна четвърт. В нея домакините поддържаха преднината си.

За Ямбол се отличиха Айзея Уилямс с 29 точки, от които 5 тройки, Никола Джурич със 17 точки и Стоян Петков с 12, Евгени Иванов – 10.

За домакините Питър Олисемека приключи с 23 точки и 9 борби за победителите, Никола Вуйович добави 15 точки и 8 борби, Трой Франклин записа дабъл-дабъл от 12 точки и 10 асистенции.

Ямбол записа висок процент от тройката – 11 срещу 7 за Академик Бултекс 99.

Ето и коментариите след мача:

Иван Чолаков, старши треньор на Ямбол: “В мача нямаше особена тръпка, за нас той бе без особено значение. Двубоят не блестеше с кой знае какви достойнства, но пък стана резултатен. Желая успех на Академик Бултекс 99. Не съм доволен от играта ни, но ни липсват двама основни състезатели, което ни се отразява – Станислав Говедаров и Дарин Иванов. Ивков се включи, но не беше напълно готов, а младите момчета не можаха да се включат пълноценно.”

Илия Стефанов, играч на Ямбол: “В началото се държахме и мачът бе равностоен. След това допуснахме някои грешки, които не трябваше да правим. Всъщност направихме прекалено много грешки и трябва да работим върху отстраняването им, за да покажем друго лице в плейофите.”

Асен Николов, старши треньор на Академик Бултекс 99: “Доволен съм от победата, но не съм доволен, от начина, по който тръгнахме в мача. Явно си избираме мачове и не можем да бъдем пределно мотивирани във всички, което е неприемливо за мен. Защото ние сме отбор, който може да победи всеки, но може и да загуби от всеки. Не съм доволен и от това, че готвихме някои неща в защита, но не ги изпълнявахме достатъчно. Като цяло тежък мач, доволен от старанието на определени играчи, но можехме да играем и по-добре. Резултатите до момента ме задоволяват – на 4-то място сме и от нас зависи да го запазим. Продължаваме обаче да играем на приливи и отливи в определени мачове. За мен е важно да има постоянство, за да градим нещо нагоре. Така не зная какво да очаквам следващия мач и как ще подходим.”

Мартин Сотиров, баскетболист на Академик Бултекс 99: “Малко лошо започнахме, трябваше да играем по-силно в началото. Във втората част успяхме да направим по-голяма разлика и съумяхме да я задържим до края. В Пловдив и в Академик Бултекс 99 се чувствам супер, треньорът ме гласува доверие, искам да продължа да се развивам в този отбор.”

 

 

About the Author :