Ямбол загуби като гост от Академик А1 с голяма разлика

Ямбол загуби като гост на Академик А1, който постигна домакинската победа с категоричен резултат и 24 точки разлика – 97:73 (29:20, 31:16, 15:26, 22:11) в мач от 16-и кръг на НБЛ, игран на 18 януари 2020 г.

Дебют за Ямбол направи Евгени Василев, дал сериозен импулс на отбора, но ямболци играха без Стивън Крун, който е със счупен нос. През цялото второ полувреме липсваше и Дарин Иванов, малко игра и Петар Вукович – и двамата измъчвани от болежки. Академик владееше ситуацията през по-голяма част от мача, с изключение на силни за нас минути в третия период.

След равностойни първи минути Академик взе превес, Александър Милов реализира три тройки само в първата четвърт. Разликата стана двуцифрена в края на периода, достигна до 17 точки и после дълго време беше около 14.

След по-добри моменти в нападение в началото, Ямбол не можа да се справя успешно и в тази фаза. Академик отбеляза 31 точки през втората четвърт и така на почивката резултатът бе 60:39.

Ямбол обаче не се отказа и имаше силна трета част. Успя да свали малко от пасива си в подкошието, след това с няколко тройки и поредица от грешки от страна на Академик, намали разликата до 12 точки. В тази част нападенията на домакините вървяха трудно и те отбелязаха само 15 точки, а получиха 26.

В последната част Академик се съвзе, стартира в нея с 9-0, възвърна значителната си преднина, Ямбол не успя да компенсира, а липсата на Дарин Иванов съвсем скъси скамейката на ямболци.

Най-много точки за Ямбол отбеляза Ямбол Евгени Василев – 15, капитанът Стоян Петков е с 14 точки и 11 борби, Евгени Иванов с 12, но те единствени минаха границата на двуцифрения точков актив.

Това бе втори мач за Тони Дечев начело на Ямбол, но и първа негова загуба на новата позиция, на място, което му е до болка познато – Правец, заради петте години, в които той води Лукойл Академик.

Много силен мач за Академик изигра Александър Милов, който приключи с 24 точки, между които 5 тройки от 7 опита. Само с 2 по-малко от него завърши Цветомир Чернокожев, на когото не достигна само една борба за дабъл-дабъл. Солидно бе и присъствието на Лъчезар Димитров, който приключи с 19 точки, 3/5 от тройката и 8/8 при заставанията си на линията за изпълнение на наказателни удари.

След мача старши-треньорът Тони Дечев заяви: „Отборът имаше положителна нагласа за срещата, на фона и на предишния мач, който спечелихме, но знаехме, че имаме и други проблеми. В началото влязохме стъписани. Направихме страшно много грешки, което доведе до лесни точки за Академик и това им даде спокойствие и комфорт. Нищо не можахме да променим и през втората част и чак след повишаване на тон на почивката и някакви корекции, направихме нелоша трета част. Като цяло именно грешките ни направиха мача за нас напълно неконтролируем.

Ако трябва да бъда честен, някаква радикална промяна не забелязвам все още. Да, има някаква промяна в тренировъчния процес, все още момчетата свикват с новата информация. Надявам се нещата дa се подобряват с всеки изминал мач.“

Евгени Иванов допълни: „Като цяло целия мач бяхме много дезорганизирани и сприхави в нападение, което доведе до много грешки и отборът на Aкадемик се възползва максимално от тях. Направиха ни много бързи атаки, които бяха голям фактор в този мач. Имаме си своите проблеми в отбора, но като цяло мисля, че вървим в правилната посока.“

About the Author :

Leave a reply