Ямбол загуби втората си среща срещу „Рилски спортист“

Баскетболния отбор на Ямбол загуби втората си среща от Национална баскетболна лига като гост срещу „Рилски спортист“. Мачът завърши при резултат 83:64. Домакините взеха инициативата още от началните минути и до края не изпуснаха водачеството си. Те спечелиха убедително първите три четвърти – 27:11, 20:16, 22:16, Ямбол успя да надделее само в последната четвърт – 14:21, но това не му стигна да стопи предварителната разлика.

Ямбол изоставаше почти по всички показатели – стрелба от близко разстояние – 65,12 % за „Рилски спортист“ срещу 37,78 % за „Ямбол“, 71,43 % на начални удари за домакините, срещу 57,14 % за гостите, 44 борби срещу 32, единствено процентно малко по-добра е стрелбата от трите точки – 25 % за Ямбол срещу 22,22 % за „Рилски спортист“.

За Ямбол най-резултатният играч е Кръстан Кръстанов, който вкара 13 точки и взе 5 борби, Ерик МакГил отбеляза 12 точки и направи 5 асистенции, а Евгени Василев вкара с 10 точки.

В класирането тимът на Тони Дечев вече е с победа и загуба и на този етап заема пето място. В следващия кръг отборът приема „Левски Лукойл“ в зала „Диана“.

Треньорът Тони Дечев коментира пред сайта BGbasket: „Мач, който изцяло отборът на домакините контролираше. Взеха солидна преднина още в първата четвърт и почти до края на мача нашият отбор не можа да се окопити и да се противопостави на агресията, която имаха, особено високите хора на домакините. Като цяло загубихме борбата. Загубихме подкошието, точките в подкошието, въобще основни компоненти, които са фундаментни в играта. Нямахме контрол над тях и логично след като отборът на Самоков наложи своята воля да направи комфортна разлика, с която спокойно да доиграе мача“.

 

Снимки: BGbasket.com

About the Author :