Ямбол домакин на националния кръг на олимпиадата за четвъртокласници „Знам и мога“

34d867d5b598ad67ffd0f9e4097407a6Ямбол е домакин на националния кръг на олимпиадата „Знам и мога” за четвъртокласници на 7 и 8 април, информират от Регионално управление на образованието-Ямбол. Организатори са Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието –  Ямбол и НУ „Св.Св. Кирил и Методий” – Ямбол. Съорганизатор и партньор е община Ямбол.

Националният кръг на олимпиадата ще се проведе в НУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Ямбол, от 09:00 часа на 8 април, с продължителност 2 учебни часа (80 минути).

Според регламента на олимпиадата право да участват имат всички четвъртокласници в страната, заели първо място на областен кръг. Ако на първо място са класирани повече от един участници с равен брой точки, всички те се допускат до националния кръг. Националната комисия номинира за участие допълнително 14 ученици, заели второ или трето място на областния кръг, а домакините – в случая Ямбол, имат право да предложат за участие допълнително двама ученици.

Официалното откриване на форума ще бъде голямата зала на Община Ямбол от 18:00 часа на 7 април, а обявяването на резултатите ще стане ден по-късно в 14.30 часа в Безистена.

 

About the Author :

Leave a reply