„Ямбол” даде жега на „Черно море” на негов терен

00373051Доста трудно тимът на „Черно море порт”-Варна стигна до победата над „Ямбол”, сочен от всички за аут в този мач. С фантастична игра на гарда Милиян Боцка, вкарал 36 точки и направил 7 асистенции, и с устрем от страна на съотборниците му, воденият от Петър Петров тим падна само с разлика от 4 точки от „моряците”- 92:88. При това последните две четвъртини бяха спечелени от гостите, които на почивката изоставаха с 9 точки.

Варна все пак спаси кожата, въпреки че имаше трагична стрелба за три точки, само 4 от 17 изстрела от далечната дистанция. Неочаквано „Ямбол” хвана и повече борби от намиращия се далеч напред в класирането отбор на Спас Натов.

Все пак добра серия за домакините в последната четвърт им позволи да вземат мача, който те явно имаха за сигурен преди да излязат на терена. При тънката резервна пейка на „Ямбол”, пълни 40 минути игра Боцка, а капитанът Говедаров, който също не е на 23 години, бе на терена 39 минути. Гардът вкара 10 точки, а прогнозите за връщането на Денис Агре като важна фигура напълно се оправдаха във Варна и той постигна дабъл-дабъл – 21 точки и 11 борби.
Силно обаче игра и центърът на Варна Никола Маравич, нанизал 22 точки, сред „моряците” с 19 точки завърши Николай Стоянов, а Цонков вкара 17 точки и даде 7 завършващи подавания.
В последната четвърт гостите от „Ямбол” дишаха във врата на варненци и явно играят по-добре, след като отборът пое Петър Петров.

About the Author :