Ямбол активно се включи в протеста срещу цените на горивата

IMG_4941Огромен брой шофьори от Ямбол със своите автомобили се включиха във вчерашния, 11 ноември 2018 г., национален протест срещу цените на горивата, в който участваха хора в 36 различни градове в страната. Началната точка, от която потеглиха протестиращите, беше паркинг при изхода на Ямбол за Сливен в 11 часа в неделния ден.

Колоната премина в автошествие през целия град с надути клаксони. На моменти движението беше блокирано. След обиколката автомобилите се върнаха на паркинга, към шествието се бяха присъединили таксиметрови превозвачи.

След официалния край на организирания протест в Ямбол,  всички се насочиха към АМ “Тракия”. Това направиха и протестиращите в Сливен. Те бяха спрени в Крушаре, стотици извървяха разстоянието около 5 км, за да стигнат до магистралата.  По това време протестиращите от Ямбол блокираха движението по “Тракия” за няколко минути на детелината край Стралджа в посока Бургас. Когато протестиращите от Сливен достигнаха магистралата, те блокираха изцяло движението по нея и на пътя Ямбол – Сливен.

Около 16 часа движението по “Тракия” бе възобновено, но протестиращи от Сливен и Ямбол отново блокираха пътя между двата града.

About the Author :

Leave a reply