Ямболско участие на финала в баскетболния шампионат

basketbol-pavlin-ivanov-fibaБившият  играч на „Ямбол” и на „Тигър” Павлин  Иванов изигра трагични  десет минути в петия мач от полуфиналната  серия  между „Лукойл-Академик” и „Рилски спортист”. В Правец „студентите”, след  драматичен развой, стигнаха до успеха с 80:76  и  за  16-ти пореден път ще излязат  в спор за титлата.

Павлин  Иванов бе твърде активен в стрелбата за десетте минути на терена, стреля два пъти за две точки и три пъти опита точността си от далечно разстояние, но нито един от изстрелите му не порази коша. Националният  гард на България все пак записа една борба и един чадър, а качествата му вероятно ще се видят във финалната серия от надпреварата, където „Берое” отдавна чакаше кой ще надделее в  баскетболния трилър  между тима от Самоков и „Лукойл-Академик”.

Първият  изигран финал  от  тези 16 на „шейховете” бе загубен тотално срещу „Ямболгаз” в сезон 2001/2002 година. Тогава водената от треньора Иван Чолаков българо-украинско-руска формация приключи с „Лукойл-Академик” по късата процедура – 3:0 победи.

Сега нещата са коренно различни, нашите отпаднаха рано-рано и то точно от „Лукойл-Академик”, който пак отива в битка за златните медали.

Още един възпитаник на „Тигър”, играл малко и за „Ямбол”, Мартин Раднев, вероятно ще запише минути във финалната серия с „Берое”, но той няма солидната роля на Павлин  Иванов за своя клуб.

 

About the Author :

Leave a reply