Ямболско участие в изложбата на Факултета по приложни изкуства

DSC06142В изложбата на Факултета по приложни изкуства на Националната художествена академия в Художествена галерия “Жорж Папазов” в Ямбол има и ямболско участие. Завършилата бакалавърска степен в специалността „Мода” Ани Добараджиева участва с фотография на свой модел от колекцията си „Dimension” (Измерение), превръщайки фотоса не просто в изображение на модела, а в художествена фотография.

DSC06136Ани е завършила Сливенската художествена гимназия и още като ученичка представя две самостоятелни изложби в Ямбол в читалище „Зора”. Втората й изложба „Рекламна графика”  бележи края на обучението й в гимназията и е подредена с помощта на нейния учител Ташко Попов.

Тази година Ани успешно завърши и Националната художествена академия специалност „Мода” и не крие удовлетворението си от доброто ниво на образованието, което е получила там.

DSC06124„Аз съм горд представител на Националната художествена академия, тя ми отвори много нови врати като участие в изложби в страната и извън България, споделя Ани. Тя все още не е решила каква магистърска степен да кандидатства, но е сигурна в едно, че иска да си разшили спектъра и затова вероятно ще избере друг вид изкуство, различно от мода.

 

DSC06143 DSC06144

About the Author :

Leave a reply